dinsdag 27 januari 2009

't Is stil...

't Is abnormaal stil in 't stad. Er is weinig of niets te beleven en heel veel winkels en horecabedrijven genieten van een welverdiend jaarlijks verlof. Het is even wennen, want in een stad als Antwerpen is het eigenlijk toeristisch seizoen van pakweg Pasen tot Nieuwjaar, en gedurende dat seizoen is er altijd wel iets te beleven. Eigenlijk wel zalig, zo'n tweetal maanden dat men als Antwerpenaar rustig door de Hoogstraat kan kuieren en een babbeltje kan maken zonder de voetgangersstroom te stremmen. Heerlijk ook dat we nu altijd een vrij plaatsje vinden op een overdekt terras, alhoewel de horeca dat niet graag zal horen.
Twee maanden dat Antwerpen-centrum een metamorfose meemaakt van een toeristische metropool naar een gezellig stadsdorp. Twee maanden ook dat men niet de neiging heeft een T-shirt te dragen met de tekst: "Ik ben geen toerist, ik woon hier."
Spijtig genoeg profiteren ook mensen met minder goede bedoelingen van het feit dat de horeca wat later opent en wat vroeger sluit, want het aantal horeca-inbraken is de laatste week wel spectaculair gestegen, ondanks de acties van de lokale politie.
Zo zie je maar, wat voor de ene komkommertijd is, is dan weer voor de andere zwaar werken, zeker als je jezelf wilt verrijken met andermans eigendom...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten