vrijdag 23 januari 2009

Politieke correctheid...

België is een rechtstaat. Dat betekent dat, of beter gezegd, zou moeten betekenen dat iedereen die van iets beschuldigd wordt, onschuldig is tot zijn of haar schuld daadwerkelijk bewezen is. Laat dit nu in theorie en op papier volledig juist zijn, maar de realiteit is wel lichtelijk anders. Nog voor er één enkele onderzoeksdaad is gesteld, wordt een zaak al breed uitgesmeerd in de pers en vormt de publieke opinie zich reeds een idee. Dat idee neigt over het algemeen naar het zonder meer geloven van de beschuldiging.
Zo werd gisteren in het lang en het breed uitgesmeerd dat Arthur Ceuppens, een adviseur van het kabinet van Schepen Van Campenhout, gratis zou wonen in een loft, die eigendom is van een vastgoedmakelaar.

Quasi onmiddellijk wordt dit gekoppeld aan belangenvermenging met zijn job als stedenbouwkundig adviseur, aan eventuele omkoping, enz… Enfin, de veroordeling is al uitgesproken, nog voor de feiten werden onderzocht. Trouwens, wat is gratis wonen? Indien men met een eigenaar afspreekt om van een open ruimte, op eigen kosten een bewoonbare, luxueuze loft te maken, en daarvoor 100.000,- euro investeert, noem ik dat geen gratis wonen meer. Deel dat bedrag maar eens door het aantal maanden op 18 jaar komt men uit op een maandelijks bedrag van 463,- euro. Reken daarbij al het werk, de meerwaarde aan de ruimte en je zit aan een weliswaar lage, maar toch aanvaardbare huurprijs. Niks gratis, of ben ik mis?

Trouwens, Ceuppens woont al langer op zijn adres op de Meir, dan dat hij kabinetsmedewerker is. Waar bemoeit Coveliers zich feitelijk mee? Is hij zo verbitterd dat hij wil afrekenen met zijn vroegere partijgenoten?

Wat is of was de bedoeling van Hugo Coveliers? Politieke correctheid? Ik heb er zwaar mijn twijfels over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten