zondag 25 januari 2009

Pas op voor overhaaste beslissingen...

Wat zich vrijdagochtend in St-Gillis-Dendermonde heeft afgespeeld is niet met woorden te vatten. Een laffe aanval op de zwaksten van de zwakken, moord op onschuldige kinderen die nog niet van het leven hebben geproefd. Zoiets mag nooit meer gebeuren in een beschaafde maatschappij.
Door sommige media wordt de gelijkenis van deze afschuwelijke gebeurtenis doorgetrokken naar de moordpartij van van Temsche in Antwerpen. Een gebeurtenis die nog vers in ons geheugen ligt. Bijna onmiddellijk na deze gebeurtenis heeft de stad Antwerpen haar verantwoordelijkheid genomen en direct de politiecodex aangepast in verband met de verkoop en de tentoonstelling van wapens. Ook de regering heeft toen haar verantwoordelijkheid genomen en de wapenwetgeving quasi onmiddellijk aangepast.
Ik hoop dat men dit in dit geval niet zal doen, overhaaste beslissingen nemen. Want samen met de kindercreches zijn ook de rust-en verpleegtehuizen, de ziekenhuizen en de kleuterscholen instellingen waar een doorgedraaide woesteling moord en vernieling kan zaaien onder de zwaksten in de maatschappij. Maar... laat ons nu aub niet beginnen met van deze instellingen gewapende burchten te maken, waar kinderen, zieken en ouderlingen opgesloten worden voor hun eigen veiligheid. Laat ons inderdaad de nodige voorzichtigheid hanteren, maar laat het aub niet zo ver komen dat niemand nog deze instellingen kan betreden zonder zeven gesloten deuren te passeren.

2 opmerkingen:

  1. Laat hem eens alleen op de koer van de gevangenis lopen en laat de rest er maar op los. Dat hij zich niet verhangt hoop ik, dat is de makelijkste oplossing. Laat hem elke dag een 15 min op de koer. Ik zal er geen tekening bij maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik laat Uw bericht per uitzondering staan. Normaal verdwijnen anonieme reacties onmiddellijk in de vuilbak.

    BeantwoordenVerwijderen