dinsdag 20 januari 2009

Eerst denkdenk en dan blabla...

Mieke Vogels heeft een slag gekregen van het uitroepteken dat achter Groen! staat. We hebben van Vogels al meer belachelijke uitspraken gehoord en/of belachelijke campagnes gezien, zoals eerst blabla en dan boemboem, maar… nu spant ze de kroon.

Vogels wil al het geld dat nu naar de uitbouw van onze havens gaat, investeren in zogenaamde groene economie. ‘Met het geld voor het Antwerpse Deurganckdok zou je jaarlijks 100.000 woningen kunnen renoveren en isoleren. Goed voor de bouwsector én de portefeuille van bewoners.” Aldus groen Mieke.

Wat groen Mieke niet snapt is dat België een invoerland is en daardoor veel nood heeft aan transport. Wegen, havens en luchthavens spelen hierin een cruciale rol. Wat is haar bedoeling? Stoppen met de expantie van de Antwerpse haven en de duizenden jobs in de streek op de helling plaatsen? Alle vervoer dat nu via het water gaat vervangen door vervoer op de weg? Was groen Mieke dan niet tegen het fijn stof? Was zij geen grote tegenstander van de Oosterweelverbinding? Wil ze de schepen laten aanleggen in concurrerende havens zoals Rotterdam en Frankfurt en alles per vrachtwagen naar onze contreien laten vervoeren?

Ik heb een nieuwe campagne voor groen Mieke: Eerst denkdenk en dan blabla…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten