zaterdag 24 januari 2009

No war, give "Bollekes"...

De geplande betoging van het AEL morgen in Antwerpen gaat niet door. Logisch eigenlijk, want de oorlog in Gaza is beëindigd en de betoging was gepland als een protest tegen deze oorlog. Althans, de oorlog in de Gazastrook is gedaan, maar de projectie daarvan op Antwerpen blijkbaar nog niet. De AEL plant in Antwerpen verdere acties tegen wat zij noemen “het misdadige Zionisme” en één van die acties zou al vlak na het weekend plaatsgrijpen.

De AEL verwijt momenteel alles en iedereen in Antwerpen. Zo zijn ze nog steeds niet te spreken over de namen van de ordedienst die burgermeester Janssens op papier wilde, zijn ze niet te spreken over het repressief optreden van de politie toen amokmakers vandalisme begonnen te plegen, zijn ze niet te spreken over het feit dat er buiten wat een statische manifestatie moest zijn en twee kleine betogingen van VOEM niet meer protest is geweest tegen het geweld in de Gazastrook, enz, enz…

De oorlog duurt blijkbaar langer in Antwerpen dan in de Gazastrook zelf.

Aan de andere zijde, en dan spreek ik over de blog van “Joods Actueel” wordt nog steeds propagandistische en zelfs oorlogszuchtige praat verteld en wordt iedere kritiek die op de blog geplaatst wordt en niet in hun kraam past vakkundig verwijderd. Ook langs die zijde dus “Mijn kind, schoon kind”.

En dan duikt uit het Brusselse “Bert den Bleiter” op, Anciaux voor de vrienden, een afvallige Vlaams-Nationalist, die plots het licht gezien heeft en van bruin naar vurig rood kleurt. Nadat een controleur van de Lijn in Antwerpen een chauffeur van de bus haalde omdat hij een “Arafatsjaal” droeg, roept Bertje den Bleiter iedereen op om allemaal een “Arafatsjaal” te gaan dragen. We zouden dit moeten doen “uit solidariteit met elke onderdrukte, uit verbondenheid met iedereen die in gevaar is, voor degenen die elke dag hun leven riskeren.” Waar bemoeit die zich eigenlijk mee? Welke zaken heeft die kazakkendrager met de kledingsvoorschriften van de Lijn in Antwerpen? Komt die hier, in een al gespannen toestand tussen de verschillende gemeenschappen, nog wat olie op het vuur gieten?

Als hij dan toch “den sympatieken” wilt komen uithangen in Antwerpen, dat hij dan zwijgt over zaken waar hij geen verstand van heeft, maar hier gewoon een tourneé generale met Bollekes komt geven voor alle gemeenschappen, zonder sjaals, zonder hoofddoeken, zonder haat, zonder oorlogszuchtige praat, zonder onderscheid van huidskleur, afkomst of kapitaal. Dan zou Bertje den Bleiter een grote socialist zijn. Maar zolang hij dat niet doet….. dimmen, Bertje, en zeker over Aentwaerpe, verdoemse absjaar.

1 opmerking:

  1. Bertje den bleiter, ge ze serieus in men achting gedaald. As ge dan toch zo geire nen arafatsjoal droagt, got dan in de woestijn oep ne kameel zitte hé me oewe arafatsjoal. Kzal kik wel een klakse droage hier in Aantwaerpe !!

    BeantwoordenVerwijderen