zaterdag 3 januari 2009

De jacht is open...

Vanaf vandaag zijn de Antwerpse winkelstraten levensgevaarlijk terrein. Vanmorgen om precies 9 uur werd de jacht geopend en deelnemen is volledig op eigen risico.
Het aantal deelnemers is dan ook enorm. Gewapend met het restant van de eindejaarspremie en de aan een te kleine prijs verkochte FORTIS- en DEXIA-aandelen overrompelen duizenden vrouwen de Meir en de Kammenstraat om zich op de verkoop van de solden te storten.
Aangezien het de eerste dag van het jachtseizoen is, en de deelnemers denken dat het jachtseizoen slechts één dag duurt, is het aantal deelnemers enorm. Aan de rekken is het een regelrecht gevecht voor dat ene stuk dat ze al twee weken in de gaten houden. Men duwt elkaar weg, trekt kledingsstukken uit elkaars handen en gaan dan enkele uren aanschuiven aan de kassa om de buit te laten registreren.
Tussen de jagers bevinden zich natuurlijk ook een gedeelte liefhebbers van het "proletarisch winkelen" zodat waarschijnlijk ook dit jaar weer verschillende stukken de winkel zullen buitengaan zonder de kassa te hebben gepasseerd. De taak van de veiligheidsagenten en winkeldedectives zal zich vandaag niet enkel beperken tot het maken van "show" en loeren naar jonge deernes.
De "slimme jagers" laten dit spektakel echter aan zich voorbij gaan en openen de jacht pas binnen enkele dagen, wanneer het wat rustiger is, maar ja... dat ene, exclusieve stuk kan dan al verkocht of gestolen zijn...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten