donderdag 8 januari 2009

Onwezenlijk en glad Antwerpen...

Na de feestdagen lijkt alles zo onwezenlijk in Antwerpen. De Grote Markt is in één woord een puinhoop, omdat men bezig is de schaatspiste af te breken. In het historisch centrum lijkt het of men in de 18é eeuw aan het wandelen is. Waarom de 18é eeuw? Wel, omdat ik vermoed dat toen het strooizout nog niet was uitgevonden. Gewoon schandalig. Ik kan mij voorstellen dat men niet overal tegelijk kan strooien, maar... het Antwerpse centrum is al enkele dagen een survivalpiste voor voetgangers en fietsers.


De stad doet hier geen enkele inspanning en sommige middenstanders wagen het zelfs om in de vroege morgen hun terras af te spuiten, teneinde het proper te maken. Begrijpen wie begrijpe kan.




Voorlopig worden er blijkbaar geen overlastboetes geschreven voor bewoners of uitbaters die nalaten het voetpad sneeuwvrij te maken, waarvan dan ook duchtig geprofiteerd wordt. Als eens geprobeert om van de Hoogstraat naar de grote Markt te gaan via het voetpad van "Het Ultimatum"? Als je niet graag werkt en graag zes weken ziekenverlof wilt hebben moet je dat beslist eens proberen. Succes gewaarborgd.




Vanaf morgen komen de toeristen weer naar de stad. Wedden dat dan alle ijs weg zal zijn? Antwerpen moet verkocht worden aan de toeristen. En het is juist, Antwerpen leeft voor een stuk van de toeristen, maar wil dat zeggen dat wij in de week ons de p...ten moeten breken?




Toeristen brengen geld in het laadje, maar ook wij, Antwerpenaren, betalen gemeentebelastingen, al weten we niet altijd welke en waarom. En we betalen ze liefst tijdig, want de stad aarzelt niet om U met een deurwaardersbezoek te vereren. Want tenslotte moeten de kosten toch betaald worden die gemaakt worden om al die al dan niet aangekondigde betogingen van onze "gasten" in goede banen te leiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten