zaterdag 26 december 2009

Vrede op aarde aan de mensen van goede wil...

Kerstmis, of je nu wel of niet gelovig bent, het heeft iets. In de ganse wereld is het ook een beetje het feest van de vrede geworden, niettegenstaande er in de ganse wereld gevochten wordt. Maar toch... overal worden er feestmaaltijden bereid voor de daklozen, alsof die de rest van het jaar geen honger hebben, schoonmoeders worden, al dan niet tegen de goesting, uitgenodigd en de mensen kopen geschenken voor elkaar. Meestal rotzooi die je met de glimlach aanvaardt, maar waarvan je terzelfdertijd denkt "Wat moet ik in godsdnaam met dit of dat gaan aanvangen".
Vrede dus, verdraagzaamheid en solidariteit. En toch... in Antwerpen worden er drie wagens in brand gestoken, drie lijnbussen en een tram worden bekogeld met stenen, een trambestuurster wordt gemollesteerd en in de Diepestraat wordt er iemand op het mes gestoken. De daders? Wensen voorlopig onbekend te blijven, maar laten we ze, zo blijkt uit getuigenverklaringen, maar beleefd "nieuwe Belgen" noemen.
Ze hebben zich de poten van onder het lijf gelopen om naar het land van belofte te komen, en eens ze er zijn voelen ze zich gediscrimineerd en steken ze allerlei smeerlapperij uit. Denken die werkelijk dat Antwerpen in de Gazastrook ligt? Als er in hun eigen land onrust was en ze zich daar bedreigd voelden, waarom komen ze dan hier mensen en eigendommen mollesteren?
Ik snap er de ballen van. Jullie wel? Laat het mij dan aub weten...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten