vrijdag 11 december 2009

Geënterneerd op Linkeroever...



Gisterenmorgen verscheen er in de kranten van de Coreliogroep een bericht over de bouw van een interneringsinstelling in Antwerpen Linkeroever. Eigenlijk met weinig concrete uitleg, maar blijkbaar toch genoeg om Linkeroever op z'n kop te zetten. De reacties liegen er dan ook niet om.
  • Linkeroever speeltuin van de bouwpromotors...
  • De waarde van de huizen in de Regattawijk gaat dalen...
  • Waarom niet op rechteroever...
  • Wij hoeven hier geen versterkte burcht...
  • Er is hier al krapuul genoeg met dat asielcentrum...
  • enz...

Niemand spreekt echter over het feit dat de aanvankelijke plannen voorzien waren voor de opvang van 500 geïnterneerden en dat dit aantal teruggebracht is op 180. Niemand spreekt ook over het feit dat er tot op heden zelfs geen bouwplannen zijn voor de interneringsinstelling. Niemand spreekt ook over het feit dat dit project zorgt voor 270 nieuwe arbeidsplaatsen.

De instelling zou normaal gezien al in juni 2009 opengaan, maar er is nog niet eens een bouwplan. De oorzaak ligt in de negatieve houding van het Antwerpse schepencollege dat aanvankelijk geen interneringsinstelling op zijn grondgebied wilde, die vervolgens wilde koppelen aan de bouw van een nieuw ziekenhuis en haar tenslotte verspeelde. Daarmee verspeelde het schepencollege ook minstens 650 vaste betrekkingen.

Laat het project nog wat langer dralen dan komt er misschien geen tewerkstelling. Kijk, nog geen week geleden wilde Linkeroever een eigen ziekenhuis, maar een psychiatrisch ziekenhuis, en dan nog wel voor criminelen....NIMBY!

Probeer maar eens een land, gemeenschap of stad te besturen als er op alles en nog wat protest komt, als er alles en nog wat mag gebeuren, zolang het maar niet in mijn buurt is. En altijd wordt er wel een reden gevonden.

Wel, Linkeroevers, waar nu jullie chique villa's staan, dat was vroeger natuurgebied, waar de fauna en flora haar gang kon gaan. Blijkbaar was er geen protest toen jullie daar met de bouw van jullie villa begonnen. Hoe zou dat toch komen? Waarschijnlijk omdat planten en dieren niet kunnen praten...

1 opmerking:

  1. swakke
    Hèèl juist Rudy de nagel op de kop!!!!
    Maar ja nu woont er onder andere een ereburger en een clown die het fijn stof HEEFT uitgevonden en nog een paar groot verdieners he

    BeantwoordenVerwijderen