dinsdag 22 december 2009

Geen worstenbrood of appelbollen op verloren maandag...

Maar liefst 75% van de Antwerpse horeca-uitbaters hebben eieren voor hun geld gekozen en gaan na 1 januari het roken van een sigaret in hun zaak toelaten. Het gaat hier uiteraard over de bruine cafés en over de cafés waar sporadisch al eens een kop verse soep of een "smos" werd geserveerd.
De andere 25%, meestal zaken die een hoger inkomen hebben van de eters dan van de drinkers, bannen vanaf 1 januari de sigaret.

Dat houdt natuurlijk in dat het in de rokerscafés onmogelijk wordt om nog een vers soepje, een smosje of een croque te bestellen, want... alleen de verkoop van voorverpakte eetwaren, zoals een stuk chocolade, een wafel of een worstje zal dan nog worden toegestaan.

Eén ding is spijtig aan gans dat rokers en niet-rokersgedoe en dat is het feit dat er weer een Antwerpse traditie zal verloren gaan, namelijk de worstenbroodjes en appelbollen waarmee de waard op verloren maandag zijn klanten trakteerde. Die dingen zijn niet voorverpakt en mogen dus niet geserveerd worden in de rokerscafés, zelfs niet wanneer ze gratis aangeboden worden. En laat het nu net die cafés zijn die op verloren maandag het gulst waren...

1 opmerking:

  1. Inspectie langssturen?
    Denk wel dat er overal worstenbrood en appelbollen zal worden gegeten op verloren maandag.
    Sigaretje in de ene hand en worstenbroodje in de andere hand...

    BeantwoordenVerwijderen