dinsdag 29 december 2009

Eendracht maakt macht...

De redactie van deze webkrant is gelegen net op de scheiding van de parochies Sint-Andries en Antwerpen-Centrum en daarom krijgen wij ook driemaandelijks "De Gazet van Sint-Andries" in de bus. Een wijkkrant op ouderwets, naar drukkersinkt ruikend krantenpapier, die intussen reeds 17 jaar verschijnt én al 67 maal is verschenen. Ooit is die gazet eens een paar jaar digitaal verschenen ook, maar dat was, en ik zeg was en niet is verleden tijd.
Omdat "De Gazet van Sint-Andries" niet slecht geschreven is en veel intressante inhoud bevat, vond ik het eigenlijk zonde dat ze na enkele weken gebruikt wordt om patatten op te schillen en daarna met de patattenschillen én informatie bij het restafval beland.
Wij hebben dan ook contact opgenomen met de verantwoordelijke uitgever, zijnde Nico Volckeryck, en hem voorgesteld dat wij als "De Antwerpse Koerier" graag "De Gazet van Sint-Andries" digitaal als trimistriële bijlage aan onze webkrant wilden uitgeven. Infeite waren we daar beiden mee geholpen. "De Gazet van Sint-Andries" kan nog geraadpleegd worden nadat de patatten geschild zijn en "De Antwerpse Koerier" kan haar lezersbestand uitbreiden met de inwoners van de Parochie van Miserie.
Een akkoord was vlug gemaakt en wij zijn trots dat "De Gazet van St-Andries Digitaal" vandaag voor de eerste keer verschijnt. U kan ze HIER lezen.
U ziet, men kan als kleine stedelijke kranten elkaar kapot beconcurreren, kraken en afbreken, maar.... gelukkig bestaat onze redactie en die van De Gazet van Sint-Andries niet uit politici, maar uit mensen, met als gevolg dat we er beiden groter van worden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten