dinsdag 8 december 2009

Deze boodschap vernietigt zichzelf....

Mensen die ongeveer dezelfde leeftijd hebben als ik, zijn er vroeger waarschijnlijk ook nog voor thuisgebleven: "Mission Impossible". Nu zouden we dat een flutfeuilleton noemen, maar destijds was het "hot". Eén item kwam steevast iedere aflevering terug: Een uit te voeren opdracht stond ergens op een drager en eindigde steeds met dezelfde boodschap: ""Deze boodschap vernietigt zichzelf binnen 30 seconden".."
Nu, jaren na de glorietijd van "Mission Impossible", komt er een Antwerpenaar, een firma uit Ekeren, op de markt met een dvd die zichzelf, of althans de opgeslagen gegevens, vernietigt binnen de 48 uur na het eerste gebruik. Het wordt in de media omschreven als bijna het zevende wereldwonder. De gehuurde dvd moet niet meer teruggebracht worden naar de dvd-theek, omdat de gegevens na gebruik gewist worden, en voor de prijs van nog geen 4 euro moet men het niet laten.
In Kopenhagen zijn intussen de excellenties aan het palaveren over de opwarming van de aarde, het verminderen van de uitstoot van schadelijke gassen, het verkleinen van de afvalberg, enz... en in Antwerpen prijst men iemand de hemel in omdat hij, met zijn uitvinding, de afvalberg nog wat gaat vergroten.
Ben ik nu zot of is de rest van de wereld zot? Eén zelfvernietigend dvd'tje zal het verschil uiteraard niet maken, maar een paar miljoen?
De achter-, achter-, achter-, achterkleinkinderen van de uitvinder zullen alleszins trots zijn omdat zij dankzij de uitvinding van hun voorzaat wat minder lang zullen leven...

2 opmerkingen:

  1. Het gat in de markt: zichzelf vernietigende politici bij het maken van blunders... opgeruimd staat netjes?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. OEI Luc dan gaan we er vèèl te kort komen hoor

    BeantwoordenVerwijderen