maandag 5 oktober 2009

Merksem is een kanker in de stad.....

Wie gisterenochtend "Wakker op zondag" niet gezien heeft, of moet ik in dit geval zeggen "Kwakkel op zondag", heeft er in ieder geval van gehoord of is gisteren niet buiten geweest.
Wat ik er in ieder geval van onthouden heb is dat het gesprek geleid werd door een onbekwame moderator die het gesprek totaal niet in de hand had. Verder een politica (Wivina De Meester) van de zéér oude stempel, waarmee ik bedoel : iemand die de beleefdheid niet kan opbrengen om een gesprekspartner te laten uitspreken en ieder gesprek onderbreekt met haar al dan niet terechte of geoorloofde tussenkomsten. Iemand die, als afgevaardigde van de overheid in de Raad van Bestuur zetelt en samen met de aannemer NORIANT duidelijk zaken achter houdt of minstens niet openbaar maakt.

Aan de andere kant ADEMLOOS en de STRATEN-GENERAAL die, net als de tegenpartij een loopje nemen met de waarheid of minstens de waarheid naar hun hand zetten om hun gelijk te halen. Beiden voelen zich perfect in hun rol van de underdog.

Geen enkele van de vier heeft één zinnig woord gezegd. Elk verdedigt zijn gelijk, zonder te weten hoe de vork nu eigenlijk aan de steel zit. Wordt of is de aansluiting in Merksem hertekend of worden dat nog steeds 12 rijstroken? Geen kat die daar een zinnig antwoord kan op geven.

De enige man die één zinnige zin gezegd heeft is Ludo Van Campenhout. Hij zegt NEEN te stemmen omdat hij niet weet hoe het nu zit met die aansluiting in Merksem. Je kan nu eenmaal niet JA stemmen op een dossier dat niet volledig openbaar gemaakt wordt.
Maar... als je nadien gaat kijken op de sociale netwerksites dan merk je maar één ding: "Merksem is een kanker in de stad". Pseudo-politici reageren verontwaardigd op deze uitspraak en spinnen er allerlei theorieen rond.
Heeft dan geen enkele van die pseudo-intellectuelen door dat het hier gewoon over een verspreking van Wivina De Meester ging? Dat hier bedoeld werd dat de aansluiting in Merksem een kanker in het plan is? Waarom trekken die jonge politici zonder mandaat of met een "fluitjesmandaat" toch altijd alles uit zijn verband om het te kunnen opblazen en in de belangstelling te komen?
Als dat onze nieuwe generatie politici zijn dan hangt er nog veel meer boven ons hoofd dan een smerig uitgevochten Oosterweeloorlog. En als alle Oosterweelgesprekken verlopen zoals dat in "Kwakkel op zondag" vrees ik dat het op 18 oktober in de stembureaus niet druk zal worden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten