maandag 19 oktober 2009

De teleurgang van het Vlaams Belang...


Men hoeft de dag van vandaag geen politiek analist te zijn om te zien dat het niet zo goed gaat met het Vlaams Belang. Dat heeft niets te maken met de laatste zogezegde peilingen, want die zijn niet geloofwaardig. Zeker een enquête waarbij de rode VRT betrokken wordt, moet met een zeer grove korrel zout genomen worden. Ik begrijp dan ook niet waarom een zelfverklaarde kwaliteitskrant als De Standaard met die erg link(s)e jongens en meisjes samen iets wil organiseren. Als men ziet dat in hun zogenaamde peiling het Vlaams Belang in oktober 4% minder stemmen haalt dan in de septemberpeiling van La Libre Belgique, dan weet men dat er iets niet klopt. Zo'n verschil kán niet op één maand.

Dat allemaal terzijde, is het wel degelijk zo, dat het Vlaams Belang aan belang heeft ingeboet. Reden hiervoor is de crisis, waardoor mensen in de eerste plaats op korte termijn gaan denken, zeg maar aan hun portemonnee en pas daarna op langere termijn, het communautaire dus. Een andere reden is, dat heel wat (oud-)Vlaams Belangstemmers hopen dat N-VA meer uit de brand zal kunnen slepen omdat die partij nu mee in de Vlaamse regering zit. Dat moet allemaal nog bewezen worden (is zo iets als de Nobelprijs voor de vrede voor Obama). Voor het Vlaamse en het federale parlement is het jaar net begonnen en van dat jaar zal veel afhangen. De problemen die op ons afkomen zouden trouwens niet alleen voor veel commotie binnen het Vlaams nationalisme kunnen zorgen, maar ook binnen het CD&V, dat nu denkt de wind in de zeilen te hebben, maar straks wel eens zal moeten kiezen tussen pest en cholera, wanneer de belangen van het federale en regionale gegarandeerd niet meer gelijklopend zullen zijn en er een einde zal moeten komen aan hun politieke spreidstand.

Er zijn misschien ook nog andere redenen, waarom het Vlaams Belang niet meer zo goed scoort. De zaak van de Oosterweelverbinding in Antwerpen bv, waarbij ikzelf nog altijd niet snap waarom het VB op één lijn zaten met roden en groenen, hun traditionele vijanden. Het referendum werd door hen alvast niet misbruikt voor verkiezingsdoeleinden in 2012.

Tenslotte begint de jarenlange boycot van het Vlaams Blok/Belang door de zelfverklaarde "democratische" partijen stilaan toch zijn vruchten af te werpen. Erg hoopvol is dat allemaal niet, want dat betekent wel degelijk een democratisch deficit, om eens een actueel modern woord te gebruiken.

Kortom, de volgende maanden zouden wel eens cruciaal kunnen worden op communautair vlak. Als CD&V en N-VA de Vlaamse meubelen niet zullen kunnen redden, zal het VB daar toch weer van kunnen profiteren, tot spijt van wie 't benijdt. Vergeten we ook niet dat België vanaf 1 juli 2010 het voorzitterschap van de E.U. zal waarnemen. Een ideaal klankbord om Europa te laten zien en horen dat "there is something rotten in de state of Belgium"...

2 opmerkingen:

  1. luc Van der Schoepen19 oktober 2009 om 17:23

    er bestaan voor mij geen redenen waarom ik niet voor het Vlaams Belang zou stemmen bij een verkiezing. Voor anderen lijkt N-VA misschien een houvast, ik herken in deze laatste slechts een 'fata morgana'. Niet iedereen beschikt misschien over het vermogen om een onderscheid te maken over het waarom wel of het waarom niet stemmen op het Vlaams Belang. Ik reken mezelf bij diegene die dat vermogen wel hebben. vandaag ben ik 42 en sinds mijn 18 de stem ik op het Vlaams Belang. eerst uit een soort van rebellie, later uit politiek bewust zijn. Ik hoor sinds jaren de oplossingen of voorstellen die zij geven, ik onderga al even lang de staat van ontkenning van zij die het cordon vormen. Het is zoals een alcoholieker die steeds zegt dat hij geen drankprobleem heeft. Niemand kan mij een wederwoord toedienen als ik het heb over de voorspellingen die haast profetisch zijn die het VB steeds deed. Wel vandaag ondergaat iedereen het lot dat voortvloedig is uit het ontkennen van de maatschappelijke problemen door de traditionele en snipperpartijen. Door het niet willen aanhoren van de schreeuw van de leeuw en net het tegenovergestelde te doen van wat een oplossing zou kunnen betekenen, stort men onze hele beschaving in een vrije val zonder parachute. Ik zie vandaag dat het beleid dat gevoerd wordt een misdadig beleid is tegenover de gehele bevolking. het beleid is misdadiger te noemen dan de criminaliteit zelve, het voedt immers criminaliteit. Niemand lijkt te zien wat er echt aan de gang is, haast iedereen draait het gezicht naar de andere kant. Behalve het Vlaams Belang. Zij zijn voor mij de enige echte rots in de branding die onze identiteit als bevolking en beschaving probeert te redden van de wreedzame genocide die de autochtone bevolking momenteel ondergaat. Het beste bewijs voor mijn relaas is het hallucinante asiel en vreemdelingenbeleid dat in een hogere versnelling schakelt terwijl België afstevent op een faillisement. Als zelf fedasil,DVZ en de OCMW tot Patrick Jannsens aan de alarmbel trekken omwille van het hallucinante asiel beleid. Ik zie geen spoken, catalonië heeft een dergelijke genocide aan de lijve ondervonden tot in 1976 onder Francisco Franco.
    Ik stem Vlaams Belang, de enige echte die de Vlaamse identiteit niet wil prijsgeven. Ook niet om in een regering te kunnen zetelen. immers de Vlag kan alleen maar gedragen worden door idealisten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. CD&V en N-VA kurieren am Symptom. Zij durven niet voluit kiezen voor Vlaanderen. CD&V is opnieuw een Belgische machtspartij geworden na het debacle van Leterme en de N-VA zit in een luie zetel in de Vlaamse regering, met een houding van 'kijk eens hoe goed wij hier bezig zijn'...

    BeantwoordenVerwijderen