zaterdag 26 juli 2008

Ik ken "A" nie...

Donderdag stond de stad Antwerpen met blozende kaken in de Zwitserse Alpen in Martigny op de 45é Europeade. Het “standje” van de stad is er zo miserabel dat zelfs de grote baas van de Europeade het schaamrood naar de kaken steeg.


Terwijl andere steden lieten proeven van hun plaatselijke lekkernijen, deelde Antwerpen stylo’s, ballonnen en stadsplannen uit, voorzien van een stralende “A”. Aan de stand kon men niet eens zien dat hij van Antwerpen was.

Heeft het Antwerpse stadsbestuur dan zo’n dikke nek dat ze denken dat de stralende “A” in heel de wereld gekend is als het logo van Antwerpen? Heeft Schepen Heylen (CD&V), als Schepen van Toerisme een dikke steek laten vallen? Volgens zijn zeggen alleszins niet, want volgens hem slaat de “A”-campagne in het buitenland wel aan. In Putte en Breda misschien, maar zeker niet in Martigny, want daar denkt men : “A”maai, is dat alles wat die Antwerpenaren kunnen?

Wanneer gaan de “heren van het Schoon Verdiep” eens doorhebben dat Antwerpen méér is dan de eerste letter van het alfabet, versiert met wat goudgebakken frieten? We hebben een prachtige haven, een Zoo om U tegen te zeggen, we hebben Rubens, Plantin, diverse musea, een monument van een kathedraal, enz…

Steek alstublieft eens in “A” koppeken dat Antwerpen het centrum van de wereld niet is en betere promotie verdient dan een stylo met een symbool op dat niemand kent.

1 opmerking:

  1. Normaal zou er bier van De Koninck geschonken worden, maar 9 vaten werden tegengehouden aan de grens.

    "Ik vind het festival nochtans belangrijk. Maar we vonden niet genoeg mensen om de stand op te zetten", zegt schepen van Cultuur Philip Heylen (CD&V).

    "We gaan er alles aan doen om volgend jaar beter te doen. Mogelijk stellen we onze kandidatuur voor de organisatie van het festival."

    BeantwoordenVerwijderen