woensdag 16 juli 2008

Bejaardenagressie

Een nieuw gevaarlijk fenomeen duikt op in Antwerpen: Ze zijn gepensioneerd, hebben weinig of niets te doen, maar geven de indruk nooit tijd te hebben: De Antwerpse bejaarden of de Senior-Sinjoren. In sommige gevallen erger dan de X-site van “Den Antwerp” of “Den Beerschot”.

Tracht maar eens van een tram af te stappen als er een meute bejaarden aan de halte staat. Dat is een onmogelijke opdracht. Voordat U ook maar de gelegenheid krijgt af te stappen, bent u tot achteraan de tram geduwd door de elkaar verdrummende, opstappende bejaarden. Eens plaats genomen op de tram plaatsen ze hun tas demonstratief naast zich zodat ze twee zitplaatsen innemen. Waag het niet te vragen die tas weg te nemen om zelf plaats te nemen of u wordt terplaatse door hun ogen neergekogeld.

Neem nu het wekelijkse boodschappen doen in Delhaize. Er staan altijd wel een aantal bejaarden die aan de verstoog nog moeten bedenken wat het eten dit weekend moet worden (waarschijnlijk hetzelfde als vorige week) en die iedere normale doorgang verhinderen. In de smalste doorgang gaan ze dan de nieuwtjes uitwisselen.
Aan de kassa staan er gegarandeerd een tiental . Wanneer de kassierster dan versterking oproept om meerdere kassa’s te openen, zijn ze allemaal gefixeerd op de drie andere kassa’s, die vermoedelijk zullen geopend worden. Eens de kassiersters in aantocht begint de rij zich te bewegen. De vergelijking met een mierenhoop is niet ver weg. Alle ouderdomskwalen verdwijnen op slag en de adrenaline begint door hun aders te stromen. Op slag zijn ze 30 jaar jonger. Dan begint een scheldtirade en bijna een gevecht en wordt er over en weer getrokken en geduwd om toch maar als eerste aan de pas geopende kassa’s te staan. Ik had nooit gedacht dat die oudjes nog zo vinnig konden zijn.
Nog erger wanneer diezelfde bejaarden achter u aan de kassa staan. Dan mag u er zeker van zijn dat u enkele malen onzacht een kar tegen uw rug geduwd krijgt. Als u dan eens vies omloert en zegt dat het zo niet vlugger zal gaan wordt dat beantwoord met moordende blikken, bent u onbeleefd en heeft u geen respect voor hun ouderdom.

Soms vraag ik mij af of we binnen onafzienbare tijd ook zo zullen worden. Ik hoop alleszins van niet, want dan koop ik de ganse apotheek leeg om dat te verhinderen.

2 opmerkingen:

  1. Beste Hoofdredacteur,

    U moet niet naar den apotheek gaan om dat te verhinderen, ik zal er wel voor zorgen dat gij niet zo wordt hahaha.
    Om minder last te hebben van de agressieve bejaarden kan je ipv naar den Delhaize beter naar de Carrefour gaan en aan de zelfkassa betalen daar staan ze nog niet met zovelen wegens te moeilijk :-).

    Rita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De wondere suggesties van Rita zijn wel degelijk een aanrader! Ge kunt ook altijd nog de Collivery laten aanrukken, en den tram, dat is simpel: met uw postuur staat ge gewoon te wachten in het deurgat tot het grijze plebs begrepen heeft dat u eraf moet! Ze zullen wel wijken, want tenslotte willen ze ook meerijden... Wilt ge een soortgelijke anekdote over die andere Antwerpse bevolkingsgroep, de Joden, dan heb ik er nog wel eentje klaar, alsook de oplossing van het probleem dat zich daarbij stelt :-) (en nee, niets antisemitisch of zo, allemaal heel praktisch)

    BeantwoordenVerwijderen