donderdag 5 november 2009

Olympische Spelen Antwerpen 2020...

Zowel Antwerpen zelf als haar bestuur hebben nooit last gehad van enige valse bescheidenheid. Alles wat in Antwerpen was, is of nog moet komen, was is en zal automatisch groter, beter, doeltreffender en duurder zijn dan datzelfde eender wat en waar ter wereld.
En omdat alles groter, beter, doeltreffender en duurder moet zijn hebben de Antwerpse Schepenen allemaal recht op een natte droom. Zo heeft schepen Heylen zijn MAS (Museum Aan de Schelde), schepen Van Campenhout droomt van zijn SAS (Stadion Aan of in de Schelde) en schepen Voorhamme van zijn TWUS (Terrassen Weg Uit 't Stad).
Kan het beter? JA! Het kan véél beter en het hoeft praktisch geen geld te kosten. Zet Antwerpen gewoon op de wereldkaart door zich kandidaat te stellen voor de Olympische Spelen 2020.
Het grootste gedeelte van de accomodatie is al aanwezig in Antwerpen.
Olympisch dorp: Seefhoek. Prachtige panden in een multiculturele samenleving. Bijna elke 20 meter is er een zaak waar je Halal kan eten en er zijn voldoende telefoonwinkels om het kontakt met de thuiswereld te onderhouden.
Boksen en andere gevechtssporten: 't Schoon verdiep: De huidige gebruikers staan al jaren met getrokken messen tegenover elkaar, zodat de sfeer er alvast in zit.
Karabijn- en pistoolschieten: 't Statiekwartier. Daar schrikt men niet meer op van een schot meer of minder.
Zwemmen: Bonapartedok: Zéér geschikte plaats met tribuneplaatsen vanuit het MAS.
Voetbal: Het SAS van Van Campenhout.
Strandvolley: Sint-Anna-plage.
Roeien: op 't Scheld.
Turnen: Schipperskwartier, daar turnt men al jaren dag en nacht.
U ziet, die Lange Wapper, die hadden we niet nodig als uithangbord, de Olympische Spelen moeten we hebben. Voor minder doen we het niet...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten