woensdag 25 november 2009

De trein der traagheid rijdt in Schilde...

Wanneer sommige mensen het woord "Schilde" horen uitspreken koppelen ze dat onmiddellijk aan geld, villa's en rustig residentieel wonen. Een soort "Hof van Eden" op een boogscheut van Antwerpen. Wie zou daar niet willen bouwen en wonen? Iedereen toch?
Maar... zo traag er geleefd wordt in Schilde, zo traag wordt er blijkbaar ook gewerkt op de gemeentelijke administratie. Yolande Avontroodt mag dan wel een beminnelijk mens zijn, joviaal, vriendelijk, enz... maar blijkbaar is ze niet gevuld met Duracelbatterijen.
Stel je voor: Eind 2005 laat je je oog vallen op enkele percelen grond, gelegen langs de Turnhoutsebaan, X, Y en Z. Het is je bedoeling om op die percelen kleine appartementen te bouwen en op de gelijkvloerse verdieping winkelruimten te voorzien. Met het oog op die plannen vraag je uiteraard of er op die percelen een ruimtelijk uitvoeringsplan voorzien is. Neen, dat is er momenteel niet, maar dat zou klaar zijn binnen de twee jaar, dus ten laatste in het najaar 2007.
De percelen zijn, volgens het gewestplan, gelegen in een woonpark, dat de bouw van appartementen of seniories momenteel niet toelaat. Bij de opmaak van het RUP zou er rekening mee gehouden worden dat dit in de toekomst wel kan. Met die gedachte in het achterhoofd ga je dus tot de aankoop over.
In juni 2009 echter, vier jaar na de aankoop is er nog steeds geen ruimtelijk uitvoeringsplan en laat mevrouw Avontroodt in een brief weten dat het RUP op de Turnhoutsebaan Oost in de startfase zit. Een studiebureau heeft een eerste visie geformuleerd en die zal de komende maanden verder worden uitgewerkt. De definitieve goedkeuring zou echter vermoedelijk nog twee jaar kunnen aanslepen (dus tot 2011 of 6 jaar na de aankoop) gelet op het feit dat er een MER-screening en eventueel een milieu-effectenrapport moet worden opgemaakt.
Een beetje zoekwerk levert op dat de opdracht voor de opmaak van een RUP vorig jaar werd gegund aan het studiebureau Stramien in Antwerpen. Daar laat men, zonder het uit te spreken, verstaan dat niets het ruimtelijk uitvoeringsplan in de weg staat. Waarom wordt het dan niet opgemaakt? Waarom maakt Stramien zijn eindrapport niet over naar de gemeente Schilde?
Volgens de Schildense geruchtenmolen zou mevrouw Avontroodt echter zelf haar gemeentelijk oog laten vallen hebben op die percelen om er een politiekantoor en een seniorie op op te trekken.
Spreken we hier van politieke oncorrectheid of ligt het enkel aan de Schildense Duracellbatterijen... want als het aan de batterijen ligt dan moet men in Schilde bij de geboorte een grond kopen om er bij uw oppensioenstelling op te kunnen beginnen bouwen.
Bij politieke incorrectheid echter............

Geen opmerkingen:

Een reactie posten