woensdag 18 november 2009

Helpen, beschermen, dienen...

Wat is er in godsnaam toch aan de hand met onze lokale politie? Schort er iets aan de opleiding? Is er iets mis met de korpsleiding? Hebben ze de verkeerde job gekozen? Ik weet het niet. Maar één ding weet ik zeker en dat is dat sommige dienders denken dat ze boven de wet staan.
Zowel in onze als in andere kranten werd er reeds uitvoerig bericht over het foutparkeren door politiewagens op de Bolivarplaats, terhoogte van het Vlinderpaleis. Maar blijkbaar vinden de "dames en heren politiemensen" het te ver om 150 meter verder op een gratis politieparking te gaan staan.
Blijkbaar is het niet alleen op de Bolivarplaats dat de dames en heren hun weg gaan. Gisteren nog publiceerde onze collega van volksgazet.be nog twee foto's van twee politiewagens die in Hoboken in overtreding stonden. Eentje waar parkeren absoluut verboden is en eentje op een laad- en loszone.
Maar de strafste dienders zitten toch in Merksem. Een jongen wiens fiets gestolen is ziet de dader op zijn fiets rijden. Hij kent de dader en stapt met zijn vader naar de politie. Daar wordt gezegd dat hij zelf de dader maar moet aanhouden en dan terug moet bellen. De politie zal de dader dan wel komen ophalen.
Kijk bij zulke verhalen en zeker bij dat laatste dreigt mijn maaginhoud terug naar boven te komen. Weten de clowns echt niet meer waarvoor ze betaald worden? Weten die echt niet dat het hun plicht is een misdrijf waarvan zij kennis hebben gekregen te doen ophouden? Hebben die geen enkel verantwoordelijkheidsgevoel of hebben die gewoon de verkeerde job gekozen?
Het is al erg genoeg dat ze de meeste verkeersovertredingen verbaliseren "in de vlucht" (zonder de overtreder aan te spreken). Wat vroeger uitzondering was is nu regel geworden.
Ik denk dat het hoge tijd wordt dat Eddy Baelemans eens grote kuis houdt in zijn korps en er de rotte appels uit haalt. Dat zou op véél méér sympathie kunnen rekenen dan een perswoordvoerder op een zijspoor te zetten...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten