zaterdag 7 november 2009

Homo zijn kan uw gezondheid schaden...

Een 18-jarig meisje uit Antwerpen, dat er voor uitkwam dat ze lesbienne was, zou om het leven zijn gekomen tijdens een pseudo islamitisch “zuiveringsritueel” op vraag van haar ouders. De ouders lieten “de duivel bij het meisje uitdrijven”, ze lieten heet water over het meisje gieten zodat ze overleed en beklemtonen dat dit “niets met haar seksuele geaardheid te maken heeft.” De moeder zou al langer hebben geweten dat ze lesbisch was en "dus" is er geen homohaat.

Dit zou een faits divers kunnen zijn, maar is het niet veeleer een haatmisdrijf? Wanneer een geweldmisdrijf wordt gepleegd met een discriminerend motief (en dat lijkt hier zonneklaar), dan verdubbelen de straffen.
Geen homohaat omdat de moeder al langer wist dat het meisje lesbisch was? Hallo! Dan kan je een racistische moord op een Marokkaan niét als vreemdelingenhaat zien, als de dader al enkele dagen voordien wist dat het slachtoffer een allochtoon was. Deze redenering raakt kant noch wal.
Homoseksualiteit wordt in de islam niet aanvaard. Nog steeds worden "stichtende" boeken voor moslims verkocht waarin wordt opgeroepen om homoseksuelen van hoge gebouwen te gooien. Niemand treedt hiertegen op.

Zeker het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding niet. Het CGKR stapt wel onmiddellijk naar de rechter, ja zelfs naar het Europees Hof in Luxemburg, als een kantelpoortenproducent zou verklaren dat hij geen vreemdelingen wil aanwerven. Het gaat hier evenwel maar om een uitspraak over een intentie, niet om concrete geweldfeiten met de dood tot gevolg. Wanneer een lesbisch meisje, in de moeilijke fase van haar coming out, door een islamitische imam met medeweten van haar ouders met heet water wordt overgoten zodat ze overlijdt, zwijgt het Centrum in alle talen. Geen commununiqués, geen verklaringen op de televisie, geen burgerlijke partijstelling bij het gerecht.
Het Centrum is er duidelijk niet voor de homo’s, het kiest resoluut partij voor de radicale moslims en dreigt daarmee een Centrum van ON-gelijke Kansen te worden.

Klachten van homo’s worden door het CGKR zelden au serieus genomen, zoals een eerdere studie van John De Wit, de justitie-expert van de Gazet van Antwerpen, aantoonde (zie: http://www.gva.be/dekrant/experts/johndewit/het-racismerapport-van-het-cgkr-voor-2008.aspx ). Na drie jaar heeft het CGKR nog altijd geen beleidsvoorstellen ontwikkeld om het geweld tegen homo’s in het Brusselse uitgaansleven tegen te gaan. Het CGKR deed niets om een homoboek dat opriep om homo’s van hoge gebouwen te gooien uit de handel te laten nemen, het verschuilt zich achter de theorie dat vervolging niet kan omdat dat voor het assisenhof moet gebeuren. Dat kan zo zijn, maar het CGKR ondernam ook geen stappen om de wet terzake te wijzigen, zodat vervolging wel mogelijk wordt.

Het CGKR doet niets van dit alles, het steekt de kop in het zand als radicalemoslims geweld tegen homo’s plegen. Het heeft geen beleid wanneer twee van de gediscrimineerde groepen van wie het de belangen behartigt, frontaal met elkaar botsen. Of toch, er is wel een beleid: als die groepen “moslims” en “homo’s” zijn, dan kiest het resoluut voor de moslims. Dit CGKR verdient onze steun en onze subsidies niet meer.

Helaas zijn de homo’s niet beter gediend met hun eigen organisaties. De federatie van homogroepen, Cavaria, zwijgt eveneens in alle talen. Maar wie vertegenwoordigt deze organisatie, die volledig in handen is van politiek correct extreem-links, nog? Zij vindt eveneens dat de belangen van de moslims voorgaan op die van de homo’s. Voor een organisatie die namens de homo’s tienduizenden euro’s subsidies binnenrijft is dat een schandalige visie. Dat is des te merkwaardiger omdat ieder klein uitspraakje van de paus onmiddellijk tot banbliksems van deze Cavaria heeft geleid. Maar als het geweld van de islam komt, dan hoor je ze niet. Uitspraken van katholieken worden bekritiseerd, daadwerkelijk geweld van extreme moslims niet.

Ook van de progressieve beweging in het algemeen of van de georganiseerde vrijzinnigheid in het bijzonder hoor ik niets over dit incident. Ook zij zwijgen in alle talen. Koudwatervrees voor een islam die heet water over holebi's giet.

Jarenlang heb ik als militante homo de arrogantie van de intolerante top van de vroegere katholieke kerk bestreden, omdat ze homofoob waren. Ik vind deze acties nog steeds terecht. Maar ondertussen is een veel gevaarlijker en homo-onvriendelijker godsdienst opgetreden en wie de democratische waarden respecteert zou zich daartegen nog veel harder moeten verzetten. Maar niemand durft blijkbaar spreken als het om homo’s gaat. De homo’s moeten hun hoofden maar met warm water laten overgieten, bij wijze van duiveluitdrijving. Onder oorverdovende stilte van centra voor gelijke kansen, homo-federaties en zogenaamd progressieve groeperingen.
Nico Volckeryck @ Redactie De Antwerpse Koerier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten