vrijdag 5 februari 2010

Winterslaap....


Het is verdacht stil op 't Schoon verdiep. Het lijkt wel of ze daar op 't eerste verdiep aan een late winterslaap begonnen zijn. Er worden geen boute uitspraken gedaan, geen grote aankondigingen, geen projecten voorgesteld. Niets! Zelfs de persberichten uitgaande van de stad zijn de laatste week gehalveerd. Zelfs onderlijfje Janssens werd door Minister-President Peeters al tot wat snelheid aangemaand in verband met het dossier van het nieuw te bouwen voetbalstadion, maar... Patrick lijkt zich daar niet aan te storen. De meest mediageile schepenen lijken wel van de aardbodem verdwenen.

Gelukkig brengt Dewinter nog wat leven in de brouwerij met zijn interpretatie van de criminaliteitscijfers én zijn typische oplossing daarvoor, toch goed voor een paar dagen regionaal nieuws.

Gelukkig hebben we ook schepen Bungeneers, die als een groot veldheer de strijd aanbindt tegen het notenkraam op de Groenplaats. En... deze strijd levert hem meer dan waarschijnlijk een plaats op in de geschiedenisboekjes. Wanneer men over enkele decennia "NUTS" hoort, zal men niet meer denken aan de slag om de Ardennen, maar aan de Antwerpse Groenplaats en zijn notenkraam.

Schepen Heylen is meer dan waarschijnlijk al dagelijks voor de spiegel zijn openingsrede van het MAS aan het inoefenen, zodat we daar (gelukkig) voorlopig ook niets van horen.

Enfin, met al deze stilte straalt Antwerpen (met of zonder stralende A) eindelijk uit wat het echt is: een slapend stadsdorp... dat hopelijk ooit nog wakker wordt voor het te laat is...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten