zondag 14 februari 2010

Nieuwe kerntaak voor de politie...?

Heel België heeft er de mond van vol, in Brussel wil men de politie heroriënteren naar één politiezone en in het parlement maakt men er ruzie over: De criminaliteit!
Ik schreef deze week al dat het in Antwerpen natuurlijk nog niet zo'n vaart loopt als in Brussel, maar toch betekent dat niet dat we hier op onze lauweren moeten rusten. Donderdag was er hier de ontknoping van een ontvoering, waarbij de politie andermaal gedwongen werd vuurwapens te gebruiken ter eigen verdediging. En pas op, dit is geen "fait divers" in Antwerpen. Kijk er maar eens op na hoe dikwijls de Antwerpse politie de laatste jaren het wapen heeft moeten trekken.

En spijtig genoeg is het niet alleen dat. Kijk er even de persbriefings van de Antwerpse politie op na en u zal snel tot de conclusie komen dat er tegenwoordig bijna dagelijks in drie horecazaken wordt ingebroken, dat de winkeldiefstallen sneller stijgen dan het water in de Schelde bij springtij, dat de Diepestraat allesbehalve een veilige buurt is, dat het geweld op straat toeneemt, enz, enz...

Ik zeg niet dat de lokale politie haar werk niet goed doet en besef ook wel dat een politiepatrouille niet overal tegelijk kan zijn, maar uit de persbriefings van de politie zou het korps zelf toch moeten leren dat het dringend tijd is om patrouilles anders te gaan heroriënteren.

Maar wat doet ons korps nu? En vraag mij niet welke ezel dat bevel gegeven heeft, maar onze plaatselijke dieners hebben blijkbaar geld, tijd en middelen om op de Groenplaats te gaan posteren, net op de plaats waar vroeger het notenkraam stond. Posteren met een combi en maar liefst vier inspecteurs om te verhinderen dat de eigenares van het notenkraam haar handel daar illegaal zou opstellen.

Vier man die na hun middelbaar onderwijs er nog eens anderhalf jaar opleiding opzitten hebben worden ingezet voor een jacht op "illegale nootjes", terwijl in de Diepestraat de soft- en harddrugs openlijk verkocht worden, terwijl de winkeliers beroofd worden, oude dames hun sjacossen worden gepakt en de cafébazen van hun daginkomsten worden bestolen.

Ik vraag mij stilaan af of de "stralende A" het logo is van Antwerpen of van Absurdistan..., want geef mij 2.000 euro mee en ik breng U, zonder Antwerpen te verlaten, binnen de vier uur een Kalashnikov met munitie mee. Of is een notenkraam op de Groenplaats belangrijker voor de veiligheid van de burgers???

Geen opmerkingen:

Een reactie posten