woensdag 24 februari 2010

Open Vld en de hardwerkende Vlaming...

De voorzitter van Open VLD, Alexander De Croo, lanceert voorstellen voor een nieuw "welvaartspact". Een van de meest opvallende denkpistes is het schrappen van sommige vormen van tijdskrediet voor de berekening van het pensioen.

"Het lijkt me een beetje onlogisch dat als je een aantal maanden op wereldreis gaat, die maanden zouden meetellen voor de opbouw van je pensioen", zegt De Croo. Loopbaanonderbreking of tijdskrediet om voor de kinderen of een familielid te zorgen, zou wel maar niet meer volledig worden meegeteld in de pensioenberekening.

Een paar jaar geleden noemde Open VLD zichzelf nog "de partij voor de hardwerkende Vlaming". Nu wordt die hardwerkende Vlaming door datzelfde Open VLD bestraft als hij voor zijn zieke familieleden wil zorgen of als hij een tijdje iets anders wil gaan doen dan hard werken.

Of wil Open VLD dat de Vlaming zich te pletter werkt en het liefst van al sterft voor zijn pensioen, omdat dat niet kost aan de staat en nog wat opbrengt aan successierechten? Pas maar op of hij stelt nog verplichte euthanasie voor voor wie eraan denkt om op pensioen te gaan!

Verder pleit hij voor een uitdoofscenario voor het brugpensioen, namelijk door de brugpensioengrens elk jaar met een jaar op te schuiven. Maar mijnheer De Croo, wie houdt die brugpensioenen in stand? Uw achterban, de bedrijven. Bij iedere zogenaamde reorganisatie maken ze er graag gretig gebruik van.

De Croo's welvaartspact is deels een antwoord op een gelijkaardige oproep door PS-politica Laurette Onkelinx. Zij wil vooral het bestaande sociale systeem behouden maar anders financieren.

De Croo wijst in dit verband elke lastenverhoging van de hand en bepleit zelfs een forse lastenverlaging voor ondernemingen. "Maar dan zonder dit te compenseren door een extra belasting op kapitaal. Een vermogensbelasting is onbespreekbaar, want daarmee schrik je investeerders af en tref je ook een groot deel van de middenklasse."

Het is De Croo niet te doen om de gewone man of vrouw te helpen, neen de bedrijfsleiders en de rijken moeten nog rijker worden. Anders zou hij wel een vermogensbelasting voor de allerrijksten invoeren.

Een forse lastenverlaging voor bedrijven kan volgens mij enkel en alleen als daar jobs tegenover staan en als hun belastingen op een correcte manier worden geïnd en ze goed gecontroleerd worden.

Dit zijn voorstellen van een rijkeluiszoon, die nog nooit echt moeten werken heeft. Heeft die man al aan een lopende band gestaan? Heeft die man al in de bouw gewerkt? Ik denk van niet, neen ik weet het wel zeker dat hij zijn handen nog nooit heeft vuil gemaakt.

In de taal die ze bij de De Croo's thuis spreken noemt men iemand als Alexander De Croo een fils à papa! En die denken nu eenmaal alleen maar aan zichzelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten