dinsdag 2 februari 2010

Nootjes...

Sinds gisteren is het zo ver. Het notenkraam, dat 26 jaar lang op een verloren hoek van de Groenplaats stond, is definitief weg. De officiële uitleg van het Schepencollege hiervoor is dat ze de Groenplaats willen aanwenden voor andere activiteiten en dat daar plaats voor nodig is.
Een rare uitleg, temeer omdat het kraam niet echt op de Groenplaats stond, maar in een verloren, ongebruikte uithoek én omdat vorig jaar bijvoorbeeld "Antwerpen Proeft" en "Het Bollekesfeest" van de Grote Markt en de Groenplaats verhuisd zijn wegen plaatsgebrek.
Het bloemenkraam, dat wél op de Groenplaats staat, mag dan blijven en staat dus blijkbaar niet in de weg. Straffer nog, er zullen zelfs bloemenkramen bijkomen. Als men voor "andere activiteiten" de Groenplaats nodig heeft, waarom dan wel een bloemenmarkt op de Groenplaats, maar geen notenkraam er naast? Begrijpen wie begrijpen kan.
De verantwoordekijke Schepen, Bungeneers om geen namen te noemen, schermt met de uitspraak dat het om een schepenbesluit gaat, dat democratisch gestemd is. Hij vergeet er wel bij te vertellen dat verschillende schepenen tegen zijn voorstel waren, maar tenslotte toch gezwicht zijn. Waarom? Joost mag het weten!
Ik heb in mijn leven, en ik veronderstel jullie ook, al veel verkeerde beslissingen genomen en verkeerde besluiten gemaakt, maar alleen een steenezel blijft hoe dan ook op zijn standpunt staan.
Alleszins, een politicus die een vrouw, vier jaar voordat ze op pensioen gaat, haar job en inkomen afneemt omdat hij niet op een besluit wil terugkomen, is nog meer dan een steenezel en de naam schepen van de stad Antwerpen niet waardig...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten