donderdag 5 maart 2009

Verdwijnpaaltjes....

Na toch wel langdurige werken voor zo'n klein project werken ze eindelijk: De verdwijnpaaltjes op de Grote Markt in Antwerpen.
Zoals altijd en overal in Antwerpen zullen er weer voor- en tegenstanders zijn, maar op zich vind ik het niet zo'n slecht project. Eens de leveranciers, die de horeca van de Grote Markt bevoorraden, weten dat ze hun leveringen moeten doen voor elf uur, zijn de meeste contra's weggewerkt en is de Grote Markt eindelijk autovrij.
Dus... geen gezeur meer over een vrije voetgangersstrook ten koste van de terrassen. De voetganger kan veilig van de Grote Markt gebruik maken. Althans, dat dacht ik, tot gisterenavond. Toen reed een Antwerpse taxi, tegen vrij hoge snelheid, over het voetpad op de Grote Markt, daarbij bijna een groepje mensen omver rijdend, om terhoogte van café Ultimatum over het voetpad de Oude Koornmarkt op te rijden.
Op die manier omzeilen de taxi-rodeorijders de verdwijnpaaltjes en wordt de Grote Markt gevaarlijker dan hij voorheen was. Tijd dus voor wat meer "blauw" op de Grote Markt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten