maandag 30 maart 2009

Een leuke stad om te wonen...

Eigenlijk hebben wij toch geluk om in Antwerpen te mogen wonen. Zeg nu zelf, mocht je in een landelijk dorp wonen, je zou gewoon niet leven. Eén kermis per jaar, een gemeentelijke coalitie die al jaren stand houdt, nooit schandalen, geen criminaliteit,... dat is toch niet leven?
Maar hier in Antwerpen, dat is Plopsaland, Mini-Europa, Sinksenfoor, National Geografic en Bokrijk terzelfdertijd, en dat voor slecht 8% van Uw inkomsten.
Ondanks alle Appolo-, Hercules- en andere politieprojecten hebben we hier de grootste jeugdcriminaliteit van het land. Ondanks de pretentie van ons lokaal politiekorps wordt de korpschef toch maar aangerand. Ondanks de schade die in Antwerpen jaarlijks wordt aangericht door graffitispuiters kan je in Antwerpen gratis een cursus graffitispuiten volgen, omdat de lessen betaald worden door de stad. Ondanks het feit dat het aantal leefloners drastisch stijgt, zijn alle Nederlanders die met een Arabische of Oostblokse zonder inkomen willen trouwen of samenwonen, hier welkom en mogen zij direct aanschuiven aan de kassa. Ondanks het feit dat de ganse stad last heeft van de telefoon- en nachtwinkels blijven ze hier als paddestoelen uit de grond groeien. Ondanks het feit dat er in alle delen van de stad een onveiligheidsgevoel heerst, wordt alleen de Joodse wijk als een verstevigde burcht bewaakt. Ondanks het feit dat stadsvernieuwing noodzakelijk is, wordt er tegen elke nieuwe beslissing een actiegroep opgericht. En ondanks dat alles blijven we hier met zijn allen wonen.
Dan kan ik maar één conclusie trekken, Antwerpen is een leuke stad om te wonen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten