maandag 23 maart 2009

Gewoon schandalig...

Om te vermijden dat Antwerpen binnen enkele decennia onder water loopt, dienen, in het kader van het Sigma-plan, de kademuren verhoogd te worden. In 2011 zouden de werken beginnen en er is reeds een flink budget voor uitgetrokken. En... , wat zéér belangrijk is, de Antwerpse bevolking krijgt medezeggingschap. Dankzij het evenement "Kaailand" heeft iedereen inspraak gekregen. Niet dat iedereen daar ook gebruik van gemaakt heeft, want de meest geintresseerden waren de 55-plussers. En Antwerpen kennende, zou het kunnen dat er van de rest negatieve reacties komt van enkele pseudo-intellectuelen als alle plannen gereed zijn. Kijk maar naar de Oosterweelverbinding. Nietwaar, Mijnheer Van Hees?
Alleszins, de eerste plannen zien er veelbelovend uit, en... wat voor de Antwerpenaars blijkbaar belangrijk is, met respect voor de skyline. Alhoewel ik het belang dat de echte Antwerpenaars daar aan hechten, niet begrijp, want je moet naar Linkeroever om de skyline te bewonderen.
Trouwens, wat de Rechteroever betreft, worden er ook nu reeds serieuze inspanningen geleverd om een wandeling langs de kaaien aantrekkelijk te maken. Ik kon gisteren vaststellen dat de kaden reeds bebloemd zijn en dat het gras netjes proper werd afgereden. Buiten enkele "dierenvrienden" die er hun hond laten schijten zonder het nadien op te kuisen, is het daar aangenaam wandelen. Met de oude houten kranen en de trein die nog op de sporen staat wandel je een beetje in het verleden.
En toch, ondanks alle inspanningen van 't stad zijn er toch weer enkele onverlaten in geslaagd de pas gevulde bloembakken van de stormweringsmuur te werpen en is een treinwagon op de oude kade in brand gestoken, vlak onder het wandelterras.
Wat voor een plezier hebben sommigen daar aan? Frustratie? Gewoon pure dommigheid? Ik weet het niet, maar ik vind het gewoon schandalig.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten