vrijdag 20 maart 2009

Journalist: een hondenstiel...

Eigenlijk is het runnen van een kleine, regionale webkrant geen senicure. Zeker wanneer het een privaat initiatief betreft, zonder financiële steun en met te verwaarlozen advertentie-inkomsten. Twee mensen op de redactie en enkele gelegenheidsmensen die specifiek over hun eigen vakgebied schrijven, daar moeten we het mee doen.
Een server huren, een eigen lay-out ontwerpen, vijf tot tien maal uploaden per dag, foto's maken, persconferenties afschuimen, mails verwerken, artikelen schrijven, enz... soms zou je denken dat je gek moet zijn om zoiets als "hobby" te doen.
Komt daarbij nog dat het in Antwerpen de gewoonte geworden is om alle persconferenties op één dag te geven, op hetzelfde uur en dan nog het liefst verspreid over alle Antwerpse districten. Neem nu gewoon het project "Kaailand". Iedereen wil natuurlijk media-aandacht voor zijn of haar project, maar weten de heren en dames organisatoren zelf niet dat voor één project zeven persmomenten per week écht te veel is?
Hetzelfde met de evenementen zelf: Hoe komt Antwerpen er in hemelsnaam toe om op één en dezelfde dag een marothon, een evenementenmarkt én een internationaal gewaardeerde jumping te laten doorgaan? Begrijpen wie begrijpe kan!
Enfin, we doen ons best en zien dat we ook een behoorlijk aantal Antwerpse lezers hebben. Alleen, wanneer we dan eens een poll plaatsen met de vraag of we echt "goe bezig zijn" komt daar weinig of geen reactie op, of toch, een clown die schrijft dat hij het "allemaal niks vindt". Ik vraag me af waarom hij deze krant dan eigenlijk leest.
Maar goed, genoeg geklaagd en gezaagd, ik moet er voor zorgen dat er morgen weer een krant is...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten