woensdag 25 maart 2009

Graffiti...

Je moet het maar meemaken. Je hebt net enkele duizenden euro's gespendeerd om je voorgevel op te knappen en te schilderen, je voordeur en rolluiken hebben eindelijk dat kleur blauw dat je al jaren zocht en 's anderendaags heeft één of andere onverlaat zijn kunsten gebotvierd op Uw schilderwerk.
Zal mij niet gebeuren, denk je? Wel, maak dan maar eens een wandelingetje in het Antwerpse oude stadscentrum, wapen je met een fototoestel en zorg dat je voldoende filmrolletjes mee hebt, want wat je daar ziet aan vernielingen (de vandalen zelf noemen het graffiti) tart iedere verbeelding., Historische gebouwen, monumenten, gevels, rolluiken, electriciteitscabines, en ga zo maar door.
En als je die "ondingen" dan eens goed bekijkt komt in 70% van de gevallen dezelfde handtekening of "tag" terug. Het is dus blijkbaar het werk van enkelen die bewust of onbewust 's nachts de straat optrekken om hun smeerlapperij op de muren te kladden.
Ik snap niet dat iemand daar plezier kan aan beleven, maar ik snap evenmin dat de stad Antwerpen, met bijna het grootste politiekorps van Vlaanderen, buurtoezichters, stadwachten, overlastambtenaren en andere smurfen er maar niet in slaagt om de dader(s) bij de lurven te pakken en hen de rekening te presenteren.
Mij maak je niet wijs dat het onmogelijk is om gedurende één week 20 politiemensen in burger op een dergelijk project te zetten én succes te hebben. Maar ja, ... de prioriteiten zullen anders liggen zeker? Het is makkelijker en productiever om parkeerbonnen te schrijven en uitbaters van terrassen te beboeten dan de Antwerpse bewoners telkens weer de kost van het overschilderen te besparen.
't Stad is van iedereen,.... maar van de ene net iets meer dan van de andere.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten