zondag 24 augustus 2008

Vrijdagmarktperikelen...

Ik heb het er in het verleden al eens over gehad: de Vrijdagmarkt. Enkel op vrijdagvoormiddag, laat ons zeggen tot ongeveer 15.00 uur, gezellig druk en voor de rest van de week een zalige plaats om te vertoeven. Enkele gezellige caféterrassen, weinig tot geen verkeer en allemaal mensen die elkaar kennen. Eigenlijk een oase van rust midden in de stad, tot.... het plein ontdekt werd, door:
1. De plaatselijke politie.
Op de Vrijdagmarkt zijn enkele parkeerplaatsen voorzien, maar wel op een eigenaardige manier. Op de plaats waar er nu één plaats voorzien en afgetekend is, is er eigenlijk plaats voor drie voertuigen. Begrijpe wie begrijpe kan waarom dit zo gepland is destijds.
Maar... nu is dit ontdekt door de plaatselijke politie-agenten. U kent ze misschien, ongewapend, ongeschoold, of toch bijna en op hun borst geen sterren of kroontjes, maar één of twee verticale zilveren balken. Ze zijn ééntalig plat Aentwaerps en worden liefst niet aangesproken, want ze weten of kennen niets, uitgezonderd... juist: mensen kl*ten.
Even een annecdote: Vrijdagavond, 20.00 uur. Voor café Corso staat de wagen van de uitbater reglementair geparkeerd. Achter dit voertuig stopt een Nederlander die vraagt aan de uitbater: "Mag ik hier staan?", waarop de uitbater zegt: "Van mij wel, maar niet van de politie, want U staat buiten de lijnen." waarop hij vervolgt: "Ik ben binnen vijf minuten weg, ik zal wat vooruit rijden, dan kan u veilig op mijn plaats staan."
En alzo geschiedde. De uitbater gaat binnen zijn vrouw halen, start zijn voertuig en wat ziet hij tussen de ruitenwisser? Juist, een geschenk van € 50,00!!
Want, amaai, wat heeft hij het drukke verkeer op de Vrijdagmarkt gehinderd! Wat een zware misdaad heeft hij begaan! Wat een bandiet is hij toch om zijn plaats af te staan!
2. De hangjongeren (dankzij... de plaatselijke politie).
Al jaren heeft de Groenplaats last van hangjongeren en daklozen die het plein als het hunne beschouwen. Bier van de Aldi zuipen en het plein bevuilen met blikjes en andere afval. Een doorn in het oog van iedere Antwerpenaar.
Nu er zoveel reklame gemaakt is voor de Bollekesfeesten heeft ons stadsbestuur of ons politiekorps gedacht: Die rotzooi moet hier weg, want hun aanwezigheid tijdens de Bollekensfeesten is géén reklame voor Antwerpen.
En zo geschiedde. De hangjongeren zijn weg op de Groenplaats en zijn verhuisd (hopelijk niet definitief) naar het o zo rustige pleintje van de Vrijdagmarkt. De eerste incidenten hebben al plaats gevonden. Bedankt politie! Als we eens iets voor jullie kunnen doen, laat het maar weten!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten