maandag 11 augustus 2008

Arm Antwerpen....

Zonder "een dikke nek te hebben", wat men de Antwerpenaars altijd verwijt, denk ik toch te mogen stellen dat Antwerpen één van de grote cultuursteden van Europa is. We hebben een rijk verleden, hebben menige grote kunstenaars binnen onze stad, zowel in het verleden als nu, en hebben een rijke traditie.
Eenmaal per jaar willen wij dan ook met die traditie pronken, onder de vorm van de Gildenfeesten en de jaarlijkse "Ommeganck".
Dankzij schepen Heylen is dit jaarlijkse feest gisteren op een sisser uitgelopen. Geen Ommeganck, wegens niet modern genoeg. Geen Ommeganck, geen pracht en praal. Schuttersfeesten die doorgegaan zijn onder de helft minder belangstelling dan vroeger, en rederijkerskamers die zichzelf moesten prostitueren in een overvolle Hoogstraat en op een geimproviseerd podium op de Groenplaats. Enkel met overacting kon men de aandacht van het ongeintresseerde publiek tijdelijk trekken. Meer dan dat er kunst werd getoond, werd er overlast veroorzaakt, omdat het niet geintresseerde publiek gewoon niet kon passeren. Publiek dat zich afvroeg wanneer "de stoet"zou passeren.
Bedankt, schepen Heylen, u hebt uw onkunde meer dan genoeg bewezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten