vrijdag 8 augustus 2008

Ter protectie van de politietiet...

De hetze begon gisteren in de media. Sommige kranten zonden de "kwakkel" de wereld in dat Duitsland kogelvrije b.h.'s ter beschikking ging stellen van de Duitse, vrouwelijke dienders. Een "kwakkel" omdat het hier totaal niet om kogelvrije b.h.'s ging, maar om simpele, katoenen b.h.'s (van het type à 3,- Euro bij Zeeman of Wibra). Bedoeling is dat de vrouwelijke politieagentes een dergelijke b.h. onder hun kledij zouden dragen, zodat bij de impact van een projectiel op hun kogelvrije vest er geen stukjes metaal of plastic, die in een normale b.h. zitten, de onderliggende huid zou beschadigen.

Weinig kogelvrij dus, want een simpele katoenen T-shirt of een "marcelleken" uit de Zeeman, gedragen op de naakte huid, heeft hetzelfde effect.


Nu weet iedere weldenkende mens dat iedereen die een artikel leest, dit leest op zijn of haar eigen manier, afhankelijk van de graad van intelligentie en de gemoedsgesteldheid van het moment. Met andere woorden: een mens leest wat hij wil lezen en ziet staan wat hij wilt zien staan.


Nu is het al een tijdje stil rond het Antwerpse Vlaams Belang. Het laatste opvallende nieuws dateert reeds van meer dan een maand geleden, namelijk de veroordeling van Bart "al muscles and no brains" Debie.

Ook hij heeft het artikel van de kogelwerende b.h.'s gelezen. Logisch, want het ging over Duitsland, over uniformstukken en tieten.

Hij las, dacht diep na en concludeerde:


"Er wordt dus goed op de veiligheid van het politiepersoneel gelet in Duitsland. Ook in Antwerpen hebben alle agenten een individuele kogelwerende vest die normaliter tijdens patrouille gedragen moet worden. Ik zal in de gemeenteraad dan ook eens aan Patrick Janssens gaan vragen of hij dergelijke beha's wil voorzien voor de Antwerpse vrouwelijke dienders. De vraag wordt vandaag nog ingediend."

Er staat Zeeman of Wibra dus een massale bestelling te wachten van "seuten-b.h.'s" en "Marcellekens". Of hoe het Antwerpse Vlaamse Belang, uit pure domheid, een boost geeft aan de plaatselijke economie.

In Duitsland hebben ze op het "elastieksken" POLIZEI geschreven. Debie kan misschien voorstellen om in Antwerpen op de cups een "Stralende A" te laten borduren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten