zondag 17 augustus 2008

Prins Filip in den Ikea...

Toen prins Filip in 1999, met het oog op z’n huwelijk, het paleis in Laken wilde inrichten, ging hij niet, zoals andere jonge trouwers, shoppen bij Ikea of Morres, maar hij shopte in het Antwerpse koninklijk paleis op de Meir. Sindsdien staan onschatbare meubelstukken, waaronder het bed van Napoleon, in Laken.

Nu de belastingbetaler maar liefst 5.000.000,- € besteedde om het historische koninklijk paleis aan de Antwerpse Meir in haar oorspronkelijke staat te herstellen, en de intentie heeft het paleis voor het grote publiek open te stellen, wordt het wel hoge tijd dat deze proletarisch geshopte (lees: gestolen) meubelen terug naar Antwerpen komen. Wat is men tenslotte met een museum zonder meubilair.

Destijds werd het dure meubilair “in bruikleen” gegeven aan prins Filip, aangezien die sukkelaar met zijn “kleine pree” van “maar” 940.000,-€/jaar zelf geen meubelen kon kopen, maar… dat meubilair moest wel terug gegeven worden. Al 5 jaar vraagt men de huisraad van het Antwerpse paleis terug, maar prins Filip lijkt stoïcijns doof. Zelfs de Koning zou zich ermee bemoeien, maar heeft tot nu toe blijkbaar aan het probleem niets gedaan.

Blijkbaar denkt prins Filip dat hij “recht heeft” op die meubelen en is zeker niet zinnens ze terug te geven. Naar alle waarschijnlijkheid heeft hij zelfs al enkele stukken doorverkocht en zijn reeds een deel van de meubelen beschadigd. Het zijn immers antieke meubelen die niet geschikt zijn voor dagelijks gebruik in een gezin met vier kinderen.

Stel dat uw huis in Antwerpen afbrand, met volledige inboedel, en u krijgt van het OCMW wat armzalige meubeltjes in bruikleen, dan ben ik er zeker van dat het OCMW, wanneer uw toestand opgelost is, de meubels zal terugvorderen, desnoods met de deurwaarder.

Doe dat dan godverdomme ook bij die klojo in Laken, die op ons kosten al een héél dikke pree verdient zonder er iets voor te doen. Dat hij meubelen koopt, zoals ieder ander. Desnoods wil ik hem wel een catalogus bezorgen van enkele Antwerpse meubelgiganten. En J.M.Pfaff kan hem wel aan enkele sponsors helpen, die tegen een reklameboodschap op z’n hemdskraag, waarschijnlijk wel de meubelfactuur zullen betalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten