woensdag 27 mei 2009

Het is toch wat gescheten...

Het is toch wat gescheten met de politie tegenwoordig. Daar waar de politie, in "de goeden ouwen tijd"', één uniform had, dat door er wat koorden aan vast te hechten omgetoverd werd in een "gala-uniform", beschikken de tegenwoordige dienders over een gamma kledijstukken waarvoor ze bijna een aparte kleerkast moeten hebben om ze allemaal op te bergen. Ze hebben zoveel keuze dat je al van goeden huize moet zijn om een patrouille aan te treffen, waarbij alle leden dezelfde kledij dragen. Alle combinaties heb ik al gezien.
Nu de temperatuur begint te stijgen zal het aantal combinaties wel dalen zeker, alhoewel, je hebt nog de keuze tussen een uniformhemd met lange mouwen, een met korte mouwen, een polo en een T-shirt, maar... daar hebben de vrouwelijke dienders problemen mee.
Ze kozen weliswaar voor een mannenberoep, het uniform bestaat al enkele jaren en nu krijgen de dames last van valse schaamte, want... de polo zou de borsten van de vrouwelijke inspecteurs te fel accentueren en de naam- en graadplaatjes op de bovenzakjes zouden de ogen van de mannelijke arrestanten fixeren op hun borsten. Ochgottekes toch, die arme sloren. Wat dragen die dan in hun vrije tijd? Een jutezak die alle vormen verdoezeld? Een bourka om op het strand te flaneren?
Wat is de volgende stap? Een hoofddoek voor de Moslima-agenten? Nagellak voor de homofiele agenten?
Politieagentes? Strandjannetten zeker! Ze kiezen bewust voor een mannelijk beroep, willen in een wereldstad als Antwerpen werken, maar zijn beschaamd in hun eigen (zedig afgedekte) borsten. Misschien kunnen ze een andere job zoeken, in een koelcel bijvoorbeeld, dan mogen ze een dikke annorak dragen...

1 opmerking:

  1. In een koelcel ? Dan hebben ze weer last van nijdige tepels, en een bevrozen ......

    BeantwoordenVerwijderen