zaterdag 23 mei 2009

Grootheidswaanzin...

Nog twee weken gaan ze ons van alles beloven, die Antwerpse kandidaten. En waarschijnlijk zijn er ook een deel van de kandidaten die oprecht gaan proberen om die beloften waar te maken ook, want eerlijk is eerlijk, het is niet omdat Patrick Janssens zijn broek is gaan verslijten in Brussel dat de andere Antwerpse parlementairen dat ook gedaan hebben. In iedere partij zijn er Antwerpenaren die het op de parlementaire banken uitstekend gedaan hebben.
Gelukkig woont Karel de Gucht in Berlare en niet in Antwerpen, want anders waren we hier nog niet aan de "vroege patatten". Men zegt dat Antwerpenaren een dikke nek hebben, maar niemand, en dan bedoel ik ook niemand, kan zich meten met het nekformaat van De Gucht.
De Begijnenstraat zit overvol. Cellen van twee gevangenen worden nu bevolkt met vier stuks, het ACOD spreekt van gevangenisboten op de Schelde, Belgie moet cellen gaan huren in Nederland en het land staat op de rand van het failliet.
En dan gaat Kareltje doodleuk gaan beloven dat Belgie wel wat Guantanomo-gevangenen zal opvangen. Waarom niet? Zolang hij voor die mensen maar een optrekje voorziet in Berlare, voor mijn part in z'n achtertuin.
Van grootheidswaanzin gesproken. Of hoe een omhooggevallen advocaat van een boerendorp kan denken dat hij Obama himself is...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten