maandag 11 mei 2009

Dramatisch...

Het was een dramatisch weekend op de Antwerpse wegen. Krijg als ouder maar een politie-inspecteur aan de deur, 's morgens vroeg, die U op een stuntelige manier probeert te vertellen dat Uw kind overleden is of zwaargewond in het ziekenhuis ligt na een avondje stappen. Ik vrees dat die boodschap, hoe goed die politieman ook zijn best doet, nooit goed over te brengen is en ook niet direct overkomt.
Het is totaal tegen de natuur en gewoonweg verschrikkelijk dat een ouder zijn eigen kind moet begraven. Het zou ook niet mogen gebeuren. Het is natuurlijk gemakkelijk praten als het niet over Uw kind gaat, als ge zelf de pijn en het verlies niet voelt, want als buitenstaander wordt het tijd dat we eens zeer ernstig gaan nadenken over sommige dingen.
Pas op, de overheid doet haar best met gerichte alcohol- en drugcontroles, met preventie- en sensibiliseringscampagnes, maar... Wat hebben ze voor zin als:
  • Gehaaide internetfirma's U tegen betaling gewoon een sms-je sturen om U te zeggen waar de controles staan.
  • Een voorvechter als Luc Beaucourt het slechte voorbeeld geeft en zelf dronken gaat rijden.
  • Een ex-rijkswachtofficier, ex-gezicht van "Kijk Uit" en parlementair verkeersdeskundige zoals Flor Coninckx zelf stomdronken achter het stuur kruipt.
  • Een wielergod en voorbeeld voor de jeugd, zoals Tom Boonen gaat verklaren dat hij een drankprobleem heeft en daardoor cocaïne gaat gebruiken.
  • Een groot gedeelte van zijn collega's en supporters dan bovendien nog gaan verklaren dat ze zijn "probleem" begrijpen.

Ga dat eens gaan vertellen tegen die ouders waar in het weekend een politieman aan de deur stond met dramatisch nieuws over hun kinderen. Spreek tegen die mensen eens over Luc Beaucourt, Flor Coninck en Tom Boonen.

Zullen zij die heerschappen hun (luxe-)probleem begrijpen? Ik vrees van niet...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten