zaterdag 2 mei 2009

De Aantwaarpse flikken...

Eén van de hobby's van de echte Sinjoor is schimpen met of kafferen op de Antwerpse politie.
Wie zegt al eens niet: "Als je ze nodig hebt ziet ge ze niet, maar als het is om U te kl..ten...". Iemand wordt in overtreding genomen en de eerste reactie is: "Zoudt je niet beter de dieven en de moordenaars pakken?"
En vorige week? Bij de rellen na de voetbalmatch op het Kiel? Dezelfde commentaren: "De politie was te rap weg."
Maar... en dat meen ik, heb je ooit al eens écht stilgestaan bij de Antwerpse politie? Neen? Wel, verschillende korpschefs en hogere officieren komen in opspraak, uitgezonderd in Antwerpen. Overal is sprake van het "verdonkermanen" van processen-verbaal, uitgezonderd in Antwerpen. De interventietijd van de politie is de snelste van het ganse land.
Kijk gewoon naar de uitdaging van gisteren. Duizenden socialisten vieren de "dag van de arbeid" in Antwerpen. Iedereen weet dat na de optocht meer dan een stevige pint gedronken wordt en dat de meeste militanten die fier in de stoet lopen niet altijd de liefste of zachtzinnigste Antwerpenaren zijn. En na de optocht is er vertier op de Scheldekaaien, terwijl op diezelfde kaaien 5000 Vlaams Behangers een "familiedag" vieren.
Normaal is het risico op een gewelddadige konfrontatie groter dan bij een echte risicomatch bij eerste klassevoetbal, maar...er is geen enkel, maar dan ook geen enkel incident geweest. Als je dit bedenkt, zal je in de toekomst waarschijnlijk wel met andere ogen naar de "Aantwaarpse flikken" kijken. Ik zou niet graag aan zo'n opdracht beginnen. Chapeau, mannen!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten