woensdag 1 april 2009

Opel produceert vanaf vandaag "Bolletje"...

Een Indisch zakenman heeft vorige week in alle stilte de fabriek van Opel Antwerpen overgekocht van General Motors. Vanaf vandaag 1 april rolt er al geen enkele Opel meer van de band. Ingenieurs werkten dit weekend continu en zij zijn in hun opzet geslaagd: de productie van een andere, gloednieuwe auto kan vandaag opgestart worden!

“Omdat Opel onverkoopbaar is geworden schakelen we over naar het fabriceren van een heel goedkope auto. De goedkoopste ter wereld! Dames en heren: maak kennis met Bolletje. Er is al een Bolletje voor 2000 Euro!” zo vertelde de laaiend enthousiaste Indische zakenman Ad Al Rahman gisterenochtend aan de verzamelde pers op de conferentie in Metropolis Antwerpen.

In India wordt de auto onder de naam Tata Nano op de markt gebracht; in Engeland wordt dat Penny the Pooh; in Frankrijk zal de auto als Le Chouchou de Tous gecommercialiseerd worden. In Duitsland zal de auto voorlopig niet gefabriceerd worden.

Heeft de koper waar voor z’n luttele uitgave?
Wel, de kleine wagen heeft een motorinhoud van 624 cc en in het handschoenenkastje past net één blikje Coca Cola (als je het niet rechtop zet). Hij is uitgerust met één ruitenwisser, één mini-handrem, een achteruitkijkkabouterspiegel, vier wieltjes en een wel héél erg klein reservewieltje.

Hij kost zo weinig dat Cardoen en Nearly New Cars een spectaculaire actie plannen waarbij je een Bolletje gratis krijgt als je in hun garages een paar nieuwe banden op je oude auto laat monteren. Bolletje is met andere woorden hét gedroomde vervoermiddel in deze harde economische tijden!
Om de auto te promoten worden morgen tussen 11.00 en 13.00 uur op de Antwerpse Grote Markt speelgoedautootjes uitgedeeld, voorzien van een nummer. Om 13.00 uur wordt één nummer getrokken dat terplaatse één nieuw Bolletje opleverd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten