zaterdag 18 april 2009

Kris Peeters, Gezegende Oppertseef, lijsttrekker voor Antwerpen...

Antwoorden op de economische crisis? Oplossingen voor de staatshervorming? Die zijn (zogezegd) te vinden in het boek dat Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) gisterenmorgen in Brussel heeft voorgesteld. In "Kris Peeters in perspectief. Een warme kijk op Vlaanderen", bundelt de (tot nu toe) Vlaamse minister-president zijn ideeën voor de toekomst van Vlaanderen. Men zegge het voort!!!
De staatshervorming is één van de belangrijkste thema’s. Peeters blijft alvast de visie van de gemeenschapsdialoog verdedigen. "Ook al laten de resultaten op zich wachten, er is al veel werk verricht en dat is niet verloren." Terwijl hij wijselijk zwijgt over onwettige verkiezingen omdat het arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde nog steeds niet gesplitst is en er daardoor nog altijd ééntalig franstaligen op de kieslijsten staan.
Peeters pleit nu ook voor de oprichting van een Grondwettelijke Kamer, samengesteld uit de parlementen van de deelstaten en de federale staat. Die Kamer moet bevoegd worden voor de herziening van de grondwet en een hoofdrol spelen in het realiseren van de staatshervorming. Volgens Peeters zal er nog wat tijd nodig zijn om "in serene omstandigheden" tot een evenwichtige staatshervorming te komen. Wat heeft “sereniteit” met functionaliteit en realiteit te maken? Het gaat hier over bestuur en niet over “het woord van God”! Dat ideetje van een Grondwettelijke Kamer waar hebben we dat nog gelezen? Ach ja, in deze krant natuurlijk! Ik zeg al jaren dat Kamer en Senaat moeten vervangen worden door zo’n Grondwettelijke Kamer met alle verkozenen van de deelstaten. Zij keuren daar de federale begroting goed of ze kunnen daar de grondwet herzien, ze stemmen daar wetsvoorstellen van algemeen belang en kunnen inderdaad werken aan staatshervormingen (eindelijk!). Bij het opstarten ven deze Antwerpse webkrant schreef ik er hier al over en het is eigenlijk een idee dat begin jaren negentig binnen ROSSEM ook al speelde. Het zou leuk geweest zijn moest Kris Peeters vermeld hebben waar hij zijn mosterd vandaan gehaald heeft.

Peeters, die op 7 juni de Antwerpse CD&V-lijst voor de Vlaamse verkiezingen trekt, gaat ook (summier) in op de uitdagingen rond inburgering en diversiteit. Hij pleit voor het inrichten van een volwaardige opleiding voor islamleraars en imams in Vlaanderen. Of dat een oplossing is voor de Antwerpse problemen is een andere vraag. Ik daag hem uit enkele dagen slechts te “resideren” in de Antwerpse Seefhoek, of eens te gaan zwemmen in het vernieuwde zwembad in de Veldstraat. Misschien kan hij eens gaan “shoppen in de Offerandestraat”. Als hij dan geen andere ideeën heeft rond inburgering en diversiteit is hij ofwel de echte broer van Christus of een “verdoken” halfbroer van Monica de Coninck. (Maar ja, was Chistus geen profeet van Mohamed?) Trouwens, zelfs zonder opleiding komt de wedde van die islamleraars en de imans nu al uit onze zak.

De Oosterweelverbinding? Geen woord! Niet moeilijk, want Christus had geen Lange Wapperbrug nodig, die liep over het water.

Voor mij is het duidelijk dat Kris Peeters niets nieuws vertelt en er zich niet voor schaamt om zelfs ideeën van anderen over te nemen en te doen alsof ze van zichzelf komen. Welke meerwaarde hij betekent voor de Antwerpse regio is nog iets anders . Tenslotte komt hij als voorzitter van Unizo, de clowns die de Antwerpenaren hun auto’s ondergronds willen, ten voordele van de shoppers. Ik heb Peeters trouwens nog geen enkel woord horen verkondigen ten voordele van de Antwerpenaars, noch als Minister-President, noch in eender welke andere functie. Hij heeft enkel een mooie slijmsmoel, maar wie gelooft zulke mensen nog?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten