woensdag 22 april 2009

Bezettingen....

Allee, gisteren startte een "bezettingactie" door een twintigtal illegalen in Antwerpen. De "heren" willen dat volhouden tot 5 juni, uiteraard met één bedoeling: een definitieve verblijfsvergunning krijgen.
Enfin, veel "echte" bezetting is er niet aan, want de lokalen waar de heren hun actie zullen uitvoeren, worden hen ter beschikking gesteld door hun gastheren.
Met het risico te worden verweten dat ik een "rascist" ben, heb ik daar toch twee bedenkingen over:
  • In de Belgische wet staat duidelijk dat eender wie die een vreemdeling welke illegaal in het land verblijft helpt om langer in het land te verblijven, of zelfs maar werk helpt te vinden, strafbaar is. En aangezien iedere Belg geacht wordt de wet te kennen maken het ACW, de Universiteit Antwerpen, het Toneelhuis en het kunstencentrum De Singel, welke als "gastheer" fungeren, zich duidelijk schuldig aan een misdrijf. Trouwens ook de politie, en Patrick Janssens, welke het hoofd van de politie is, maken zich schuldig aan een misdrijf, aangezien de wet zegt dat de politie er alles moet aan doen om een misdrijf te doen ophouden.
  • Bezetting en hongerstaking blijken "in" te zijn, vooral bij illegalen. Waarom? Omdat ze verdomd goed weten dat er altijd wel één of andere persoon of overheidsdienst zal zwichten voor hun eisen. Nochthans weten ze maar al te goed dat ze geen poot hebben om op te staan. Ze weten ook maar al te goed dat ze als economisch vluchteling geen enkele kans hebben om op een wettige manier in België te kunnen blijven.

Maar ook wij, als media, hebben daar een grote schuld aan. Wanneer wij hun onwettige aktie's niet in de media plaatsen, er geen foto, filmbeeld, inkt of energie aan verspillen, zou er ook geen enkele dergelijke aktie meer doorgaan. Want tenslotte is het de aktievoerders om "aandacht" te doen.

Hoeveel van die heren hebben reeds meerdere "Bevelen om het land te verlaten" gekregen? En hoevelen hebben er werkelijk gevolg aan gegeven? Van mij mag iedereen naar België komen en hier zijn of haar geluk komen beproeven, maar dan wel volgens de geëigende procedure. Afgewezen is afgewezen en wie speelt moet kunnen verliezen. Zo zit de wereld nu eenmaal in elkaar. En neen, want ik hoor het U denken, ik ben geen VB-stemmer...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten