vrijdag 10 april 2009

Oorlog en Vrede...

In juni stappen we met zijn allen naar de stembus en Ludo Van Campenhout zal het geweten hebben. Nu, goed, politici zijn nooit lief voor elkaar en hoeven dat van mij ook niet te zijn, in het volle van de verkiezingskoorts wordt er al eens een schepje boven op gedaan en worden soms kleine zaken uitvergroot tot levensgrote drama's, om toch maar in de gunst van de kiezer te staan.


Vroeger voerden politici campagne door te vertellen wat ze allemaal gepresteerd hadden, door te vertellen hoe goed ze wel waren en door te beloven in de toekomst nog beter te werken. Tegenwoordig echter is het de kunst om de tegenstrever zo slecht mogelijk voor te stellen, hem negatief in het nieuws te laten verschijnen en hem te raken waar je kunt.

Met andere woorden, dek Uw eigen mesthoop af en begin in andermans strontpot te roeren, tot iedereen die strontgeur in zijn neusgaten krijgt.

En ik vrees dat men nu, met het oog op de verkiezingen, alle mesthopen heeft afgedekt, en de strontpot van de medewerkers van Van Campenhout geopend heeft, om daar duchtig in de roeren.

Weet je wat het eigenaardige van gans die zaak is? Wanneer er een onderzoek loopt naar de privézaken van bijvoorbeeld een metselaar, dan wordt zijn baas, de aannemer dus, daar nooit in vernoemd, maar wanneer een onderzoek naar een kabinetsmedewerker wordt geopend, dan is zijn werkgever de kop van jut.

Ik hoop alleen maar dat Hugo Coveliers zijn mesthoop goed heeft afgedekt, want als die open gaat, zit gans Antwerpen onder de stank.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten