dinsdag 21 april 2009

Nieuws uit eigen huis...

Het is onverdraaglijk stil op het Antwerpse nieuwsfront. Weinig of geen activiteiten, politici die blijkbaar van de aardbodem verdwenen zijn, een magere uitnodigingslijst voor persconferenties, enz... dus, het ideale moment om onze webkrant op te waarderen, een nieuwe naam te geven en in een nieuw, professioneel kleedje te steken.


Waarom een nieuwe naam?


Wel, wij vonden al een tijdje dat "ANTWERPEN. Stad en Provincie" niet echt klinkt als een krant, maar meer als een oubollige staatsinstelling die zich bezig houdt met het klasseren van nutteloze papieren, en zochten dus al langer naar een geschiktere naam.


Na het bekijken van de statistieken van onze server, waar uit blijkt dat wij toch héél véél vaste lezers hebben die bovendien de krant bij hun favorieten of als startpagina geinstalleerd hebben, durfden we de omschakeling aan, en... Zeg nu zelf, "De Antwerpse Koerier" klinkt beter en dekt ook beter de lading.


Waarom een nieuw kleedje?


Onze vroegere lay-out was inderdaad slechts drie maanden oud en oogde mooi en modern. Doch, reeds na enkele weken konden we vaststellen dat die lay-out en bijhorend programma niet zo Google-vriendelijk was en dat de updates toch vrij veel werk vroegen. Dank zij het nieuwe programma kunnen we nu nog vlotter updaten, zodat U nog sneller op de hoogte bent van het reilen en zeilen in Antwerpen.


Waarschijnlijk zullen er, zoals altijd, wanneer iets veranderd, voor- en tegenstanders zijn, maar ja, het is moeilijk voor iedereen goed te doen en een gekende uitspraak van mij is: Je kan geen omeletten maken zonder eieren te breken.


Misschien wordt het voor sommigen wat wennen, maar... Laat in ieder geval jullie mening weten. We zijn benieuwd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten