dinsdag 7 april 2009

Open-VLD Hoboken: Een webcrisis...

De open - VLD is bezig met zijn websites te vernieuwen en verbeteren en daardoor kan men momenteel geen nieuws leveren. Dus ook de lokale sites zitten momenteel zonder info. De schuld ligt dus bij de ICT mensen die deze operatie tot een goed einde dienen te brengen.

Dat neemt natuurlijk niet weg dat men van een schepen van economie wel een reactie mag verwachten als een bedrijf honderden werknemers buitenwerkt. Waarschijnlijk is het bouwen van een cultuurcentrum vele malen belangrijker dan deze werknemers. Echte liberalen, ook al wonen ze maar in Hoboken en zijn ze maar loco-schepen zonder bevoegdheden, kiezen de kant van het kapitaal. Ook al heeft de concurrentie en de liberalisering ons in deze crisissituatie gebracht we blijven onze werkgevers steunen… lijkt de manier van denken.

Of het moet zijn dat mevrouw de schepen niet genoeg informatie heeft om zelf een mening te vormen. Het is natuurlijk makkelijker af te geven op mensen die wel een mening hebben dan zelf één te formuleren. Zo is het ook gemakkelijk om aan een heemkundige kring of hun bestuursleden even te vragen om een speech te schrijven ter gelegenheid van de onthulling van een standbeeld of borstbeeld, zeker als je geen voeling hebt met materie die je moet bespreken. Dat daar dan ‘o ironie’ nog moet bijkomen dat je die tekst laat schrijven door een (ex) socialist(e) is des te gênanter. Dat deze alinea een gevolg is van platte roddel en achterklap laat ik even in het midden, maar waar rook is …

Nee, de open - VLD laat net zoals de andere partijen met een website een kans liggen om op zijn minste de betrokken personeelsleden een hart onder de riem te steken. Dat een lokale schepen of partij een multinational niet tot andere gedachten kan brengen kan ik nog verstaan, maar een stukje medeleven betonen kost niets en is enkel een menselijk gebaar.

De socialisten, van geboorte de verdedigers van het “werkvolk” gebaren van de gekende “kromme haas”, op de CD&V website geen lokaal nieuws, bij het Vlaams Belang geen letter en zo kan ik even verder doen. Zijn we als modale inwoner van Hoboken (of Antwerpen, Vlaanderen, België of Europa) enkel goed om op deze sujetten te stemmen?
Mogen wij voor het mandaat dat deze heren en dames hebben eisen dat we een deugdelijk bestuur krijgen? Mogen we eisen dat we in een verstaanbare manier toegesproken worden (en niet in koeterwaals Nederlands zoals bepaalde leden van het lokaal college) En wat belangrijker is: dat men doet wat nodig is om er voor te zorgen dat onze maatschappij blijft draaien zonder haperingen?

En nu denken de tegenstrevers natuurlijk dat ik aan het verzuren ben. Niets is minder waar beste vrienden. En ik blijf nog steeds de politici een warm hart toedragen want één voor één vind ik het individueel toffe mensen, alleen… vind ik dat ze hun mandaat of niet goed genoeg invullen of … te lui zijn om het op een deftige manier te doen. En dat heeft niets te maken met de persoon maar wel met hun functie. Ik hoop dat men mij kan volgen in deze gedachtegang.
Auteur: Luc Jacquemain - http://www.volksgazet.be/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten