woensdag 8 april 2009

De spelletjes van de regering...

Ik ben en ik ben, denk ik, niet alleen, al die politieke spelletjes meer dan zat. Eerst hielp Leterme dit land de dieperik in en verbrak hij al zijn verkiezingsbeloftes. Van BHV tot Staatshervorming, allemaal in gruzelementen.

Dan was er de Fortiscommissie dat duidelijk de bedoeling had om in opspraak geraakte bevriende ministers wit te wassen.

Daarna kwam het Lange Wapper-dossier waar de heren politici het eerst niet eens waren en nu een referendum toelaten waarvan als de uitslag slecht is voor hen, ze die netjes naast zich neer kunnen leggen.


En dan nu is er de zaak Koekelberg-bis. Commissaris-generaal van de politie Koekelberg zou een klacht tegen de minister van Binnenlandse Zaken, Guido De Padt, wegens "te belachelijk" zonder gevolg naar de prullenbak hebben willen verwijzen en als blijkt dat Koekelberg een goede evaluatie krijgt komt de minister plots aandraven met dit verhaal, terwijl hij die klacht al meer dan een maand in zijn bezit heeft. Ze zijn alletwee in de fout gegaan.


Ten slotte zijn er de spelletjes tussen de meerderheidspartijen waardoor er niet meer geregeert wordt. Eerste minister Herman Van Rompuy durfde zelfs beweren zonder het schaamrood op zijn wangen dat de regering voor de verkiezingen in juni geen beslissingen meer zullen nemen.


Met wat voor een lamlendige sukkelachtige generatie van politiekers zitten wij opgezadeld? Maar wat is het alternatief? LDD? Te onduidelijk! Groen!? Te soft en te veel regelgericht! NV.A? Is meteen het einde van dit land! SLP? Te klein! SP.A? Is de voeling met hun basis en hun kiezers al een tijdje verloren! Vlaams Behang? Haat is geen goede raadgever!


Ik vrees dat er geen alternatief is en we het met deze generatie zullen moeten doen. Vroeger klaagden we wel eens over de manier waarop een Tobback of een Dehaene communiceerden, maar er werden verdomme wel beslissingen genomen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten