woensdag 29 april 2009

Blowing in the wind...

In feite stelt het twee maal niets voor, maar het wordt alleszins al met veel toeters en bellen aangekondigd, zeg maar een "blow in" op de Vrijdagmarkt. Op 9 mei aanstaande organiseert "Trek uw Plant" op de Vrijdagmarkt tussen 14 en 18 uur een picknick en iets wat zijzelf poëzie noemen, maar dat U en ik absoluut niet willen horen.
Enfin, we hebben het al enkele jaren meegemaakt rond dezelfde periode. Een zootje ongeregeld met (meestal) Nederlandse nummerplaten en dito tongval die het anders zo rustige plein komen (over)bevolken met wat oubollige campers om daar een namiddag spacecake te eten en joints te roken. Ze doen dat trouwens zo intensief dat tegen 16 uur iedereen die in een straal van 200 meter van het gebeuren woont stoned is van wat daar in de lucht wordt geblazen. (Misschien een tip voor "Ademloos" om te protesteren tegen wat wij daar gaan inademen).
Pretentie hebben ze wel, ze noemen zichzelf de eerste wettelijke vereniging van cannabisconsumenten en producenten van België. Een sprekende titel uiteraard die nergens op slaat. Ze profiteren van een ministriële krachtlijn die zegt dat het bezit van 3 gram hasjish, zonder bijkomende omstandigheden, in principe geen prioriteit van vervolging heeft.
Een dunne draad om op te balanceren natuurlijk, want zet zo'n 100 blowers samen en dan spreken we al over driehonderd gram én gebruik in groep én op de openbare weg. Een inbreuk die zeker correctioneel vervolgd wordt.
Ik vraag me eigenlijk af of onderlijfje Janssens toestemming gegeven heeft voor die organisatie. Indien wel, dan is hij medeplichtig, indien niet, dan moet hij dringend "De Antwerpse Koerier" lezen. Misschien kan hij er iets van leren. En ik vraag me af of de politie op 9 mei op de Vrijdagmarkt terug parkeerbonnen gaat schrijven zoals alle dagen of dat ze heel dat zootje ongeregeld gaan oppakken en een einde maken aan gans die onwettige organisatie.
Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten