vrijdag 17 april 2009

Unizo bakt het bruin...

Ik vind het ver gekomen. Unizo komt boven water met het absurde voorstel om de "echte" Antwerpenaren hun voertuigen in ondergondse parkeerplaatsen te laten stallen, zodat zij de straat en de ruimte krijgen om hun klanten te laten parkeren, tot vlak voor de winkel als het kan. Unizo wil zelfs een deel van de kosten op zich nemen. Nobel toch?
Zijn die nu helemaal zot geworden? Terwijl God en klein Pierke zijn best doet om de stad zo autoluw mogelijk te maken willen de winkeliers hun klanten voor de deur laten parkeren en de bewoners hun auto enkele honderden meters verder laten parkeren. Dat die dan tevoet naar huis moeten, daar ligt Unizo niet wakker van. Of denkt Unizo dat de modale Antwerpenaar geen boodschappen doet in eigen stad?
Ik dacht dat er aan de rand van de stad enkele megaparkings lagen, op enkele meters van tram- of busaansluiting naar de stad. Dat de klanten die dan gebruiken en ze worden probleemloos en zonder ergernis naar de stad gebracht. Als de winkeliers hun klanten dan ook nog een stevige boodschappentas geven, in plaats van 10 cent te vragen voor een vodje plastic, kunnen de boodschappen nadien veilig mee naar de megaparking waar de auto wacht.
Maar, die oplossing is te simpel, zeker...?

2 opmerkingen:

  1. Prachtig artikel met veel waarheden.We hebben dringend een nieuw stadion nodig en liefst ver weg van de bewoonde wereld.Over vrijdag wil ik nog kwijt dat de echte supporters reeds lang de weg naar huis hadden ingeslagen.Wat overbleef was een hoop dronkenlappen en nietsnutten die uitdagend naar huis??? zwalpten,maar evenzeer uitgedaagd werden door de allochtonenbuurtbewoners met het gekende gevolg

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Bob,
    In veronderstel dat deze reactie hoort bij "Voetbal... een feest?

    BeantwoordenVerwijderen