woensdag 15 april 2009

't Is weeral zo ver ....

Het is zo in zwembad De Molen op linkeroever, het is zo in de zwemvijver van Boeckenbergpark en nu, pas veertien dagen na de officiële opening is het ook al zo ver in het gerenoveerde zwembad in de Veldstraat. Nergens, maar dan ook nergens in Antwerpen kan je rustig en veilig gaan zwemmen. Ik snap er "de ballen" van.
Er kan geen zwembad open gaan of op enkele dagen wordt het als persoonlijke eigendom beschouwd van sommige allochtone jeugd, die de andere zwemmers hinderen of gewoonweg koejeneren. Reglementen zijn blijkbaar voor hen niet gemaakt en aan eender welke vorm van gezag hebben ze het schijt.
En dan komt het zover dat geen enkele Antwerpenaar nog gaat zwemmen, niettegenstaande iedere werkende Antwerpenaar meebetaald heeft aan de overigens prachtige renovatie.
Hoe kan iets op twee weken tijd veroverd zijn door één bepaalde bevolkingsgroep? Dat kan er bij mij gewoon niet in. Hanteer voor mijn part in ieder Antwerps zwembad een nul-tolerantie en geef die rotte appels gewoon toegangsverbod als ze zich niet aan de regels kunnen of willen houden. Het is al erg genoeg dat in de Veldstraat de dure baden overdag taboe zijn voor de mannelijke bevolking, dat men nu ook de rest gaat laten veroveren.
Het wordt hoog tijd dat er in de Antwerpse zwembaden redders en toezichters komen met ballen in hun zwemslip. Het kan alleen het zwemmen voor ELKE Antwerpenaar mogelijk en aangenamer maken...

2 opmerkingen:

  1. Niet alleen de zwembaden palmen ze in !! Het is zover gekomen, heb ik met men eigen ogen gezien, dat ze op de Groenplaats hun eigen amuseren met zen vijven natuurlijk, alleen niet want dan sch...ten ze in hun broek, de roltrap zodanig te blokkeren door in de weg te gaan staan en het straffe is, de gewone mens durft niks zeggen en neemt maar de gewone trap, simpel weg uit schrik om geen ruzie te moeten maken of erger nog een mes in hun lijf te krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik begin het echt op mijn heupen te krijgen van al dat politiek correct geleuter in de media. Zonet las ik een bericht op de website van het persagentschap Belga over de overlast in en rond het zwembad in de Antwerpse Veldstraat. Dat is het oudste zwembad van Antwerpen (°1933) en werd recent opnieuw geopend na een drie jaar durende renovatie waarbij de stad Antwerpen 20 miljoen euro investeerde. Het zwembad is nauwelijks geopend of het is al prijs.

    Voor de niet-Antwerpenaren : het zwembad ligt vlakbij het Stuivenbergplein in de Antwerpse Seefhoek. Een haast volledig door vreemdelingen en illegalen overspoelde woonwijk, waar de criminaliteit welig tiert en de normvervaging bijna totaal is.


    Nu communiceert de stad Antwerpen dat "jongeren" zorgen voor "overlast" en dat men zal bekijken welke maatregelen men neemt om "de sfeer te verbeteren". En verder : "veel jongeren uit de buurt zijn enthousiast over het project en daardoor worden sommige andere zwemmers gehinderd en af en toe is er ook wel wat duw- en trekwerk.". Wie dit geschreven heeft moet zowat de kampioen in geitenwollensokkenpraat zijn. In de praktijk - zo bevestigen buurtbewoners en politieagenten mij - zijn het allochtone jongeren die zich niet gedragen, het huishoudelijke reglement met de voeten treden en vechtpartijen veroorzaken. Maar ho, dat mag niet gezegd worden !


    Maar het gaat nog verder. Volgens de stad Antwerpen zal er zeker niet repressief opgetreden worden. Neen, men gaat met de "ouders praten" om hen te wijzen op het "gedrag van hun kroost.". Dat zal veel helpen. Hoeveel jaar geitenwollensokkenstudie is er nog nodig om nu eindelijk eens te beseffen dat sommige volkeren zich geen snars aantrekken van wat hun kinderen uitspoken eens ze de deur uit zijn ?


    De politie wordt niet ingeschakeld (waarschijnlijk racistisch of zoiets) maar mag enkel "preventief" patrouilleren in de kantine en op de tribunes. Dit is een zoveelste voorbeeld van bakstenen politiek. De problemen gaan gewoon verder in de nieuwe infrastructuur. Maar hoe kunnen we nu verwachten dat de stad Antwerpen die problemen kan aanpakken als ze het probleem niet eens bij naam durven noemen ? Uit schrik om voor racist versleten te worden verwikkelt men zich in allerlei soft geleuter en doen de overlastplegers gewoon verder met wat ze bezig waren.


    Hoedanook, de perikelen in het overdekte zwembad in de Veldstraat tijdens deze Paasvakantie zijn al een goede voorbode van wat er ons te wachten staat in de openluchtzwembaden tijdens de komende zomervakantie. Een hete zomer in aantocht in het multiculturele Antwerpse paradijs....

    BeantwoordenVerwijderen