donderdag 23 april 2009

Nederlanders... en nederlanders

Het ligt nog vers in het geheugen, want het is pas enkele weken geleden dat Belgische mama's en papa's de kou moesten trotseren en de nacht moesten doorbrengen in een tentje, of in het slechtste geval in een tuinstoel, gehuld in een autodeken. En dit allemaal in de hoop dat hun kind zou kunnen ingeschreven worden in een schooltje in de buurt, dat volgens hen een goede school was. Er werd schande gesproken over het systeem, maar ja... het kon niet anders en we legden ons er maar bij neer. Een mens moet iets over hebben voor z'n kind, nietwaar?
Ik was dan ook woest dat ik vandaag in de media las dat maar liefst 11.266 Nederlandse kinderen ingeschreven zijn in de Limburgse en Antwerpse basisscholen. Erger nog, dat sommige gemeentebesturen en scholen hun kwaliteit gaan promoten over de grens. Waarom laat men dan gvd de ouders van de kinderen uit eigen stad en gemeente voor de schoolpoorten kamperen om er dan nog een deel van uit de boot te laten vallen? De politici die dit mogelijk gemaakt hebben mogen ze voor mijn part op 7 juni naar Jakamakka stemmen, met een no return ticket.
Het gaat trouwens niet alleen zo bij de scholen, maar ook in de ziekenhuizen. Orgaantoerisme van Nederland naar Belgische ziekenhuizen is ook schering en inslag. Zijn er in Nederland dan geen goede scholen of ziekenhuizen? Nederland is naar mijn weten toch geen ontwikkelingsland? En wij zijn in hun ogen toch maar "domme" Belgen?
En dat denken ze echt hoor! Kijk maar naar Van Hees, de bendeleider van Ademloos. Die denkt ook dat wij domme Belgen zijn. Eerst heeft hij ons op alle mogelijke plaatsen gestalkt om handtekeningen te verzamelen om een volksraadpleging af te dwingen en nu gaat hij ons terug stalken om ons "voor te bereiden" op die volksraadpleging. Van arrogantie gesproken! Precies of wij kunnen zelf niet beslissen of wij een brug willen of niet.
Trouwens, als Mijnheer Van Hees echt zo veel last heeft van het fijn stof in Antwerpen is het voor hem toch veel makkelijker én gezonder om terug naar Nederland te verhuizen. Dat is voor beide partijen goed, want zijn gezondheid is niet meer in gevaar en wij worden met rust gelaten. En ik denk niet dat hij nog schoolplichtige kinderen heeft, dus hoeft hij geen schrik te hebben dat ze naar een slechte Nederlandse school zouden moeten gaan...en eens hij terug in de gezonde lucht woont, hoeven de Belgische ziekenhuizen ook niet meer...

2 opmerkingen:

  1. Mr Van Hees " de trees", laat ons Antwerpenaren met rust en keer terug naar uw hol land.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste,
    Ik laat voor één keer Uw reactie staan, maar...
    - Graag geen anonieme reactie's meer.
    - Ik ben grof, maar beledig niet. Uw reactie is "op het randje".

    BeantwoordenVerwijderen