vrijdag 5 maart 2010

Waarom toch...

Gisterenavond was het weer zo ver, studentenbetoging in Antwerpen. Neen, geen nationaal studentenprotest tegen één of andere al dan niet nutteloze maatregel van de regering, ook geen protest door de Antwerpse studenten tegen het plaatsen van een bijkomende camera op de Ossenmarkt, maar een betoging van het NSV, omdat betogen nu eenmaal een jaarlijkse traditie is én omdat Antwerpen toevallig als locatie aan de beurt was. Als thema "Geef Vlaanderen aan de (Vlaamse) Jeugd."
Ik snap niet dat Patrick Janssens de toestemming geeft aan zo'n zootje extreem-rechtse leeglopers, die uit heel Vlaanderen moeten komen om toch driehonderd man samen te krijgen, om hier, in Antwerpen een beetje van hun kloten te komen maken, enkel en alleen omdat dat een traditie is.
Ik ben een grote voorstander van "Vrije meningsuiting", maar... men moet wel iets te vertellen hebben en niet alleen naar Antwerpen komen enkel met de bedoeling te provoceren en met wat nazisymbolen te showen, waarvan de meeste dragers waarschijnlijk nog niet eens de betekenis kennen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten