zondag 28 maart 2010

Mieneir, waarom gij mij altijd controleer....

De Marokkanen in België voelen zich op alle vlakken meer gediscrimineerd dan de Turken.
Dat blijkt uit een grootschalig Europees onderzoek naar minderheden en discriminatie .Uit het rapport blijkt ook dat Marokkaanse allochtonen vaker en grondiger worden gecontroleerd dan anderen. Het Europees Agentschap voor fundamentele rechten deed voor het eerst een grootschalige studie naar discriminatie binnen de lidstaten. Het agentschap ondervroeg in 2008 23.000 mensen die tot een minderheid behoren en vijfhonderd autochtonen uit zes lidstaten, waaronder België. In het algemeen voelt nog steeds een op de twee zich gediscrimineerd.In België werden de twee grootste minderhedengroepen ondervraagd: Noord-Afrikanen en Turken. België bevindt zich in de middenmoot qua discriminatiegraad, al voelen Marokkanen zich systematisch meer gediscrimineerd dan Turken. Het verschil tekent zich het duidelijkst af bij de leerlingen. Vijfendertig procent van de ondervraagde allochtonen van Marokkaanse origine vond dat ze respectloos behandeld werden door hun leerkrachten, tegenover tien procent van de Turken.De onderzoekers polsten ook naar de houding van politiediensten. Daaruit bleek opnieuw dat de Marokkanen in België zich meer gediscrimineerd en gecontroleerd voelt door de politie dan de Turken of de autochtone bevolking. De Europese politiediensten bevestigen dat laatste. Marokkanen werden gemiddeld drie keer meer per jaar gecontroleerd door politiediensten, en in bijna alle gevallen werden ze gefouilleerd of werd hun auto onderzocht.

"VOELEN" , is geen vaststaand feit...bovenstaande zaken worden gezegt, maar de vraag is waarom het gebeurd, als het al zo zou zijn ?
Ook ik "voel" mij als kleine burger achteruit gezet... maar na een ernstig gesprek weet ik dat dit enkel een gevoel is en geen feit..dit als voorbeeld.
Enkele redenen waarom het zou kunnen gebeuren.. ze hokken in groepjes samen , en weigeren nederlands of frans tepraten als hun een simpele vraag wordt gesteld door een agent of als iemand in hun omgeving komt.. "men" vind bij controle regelmatig verboden wapens...en "men" stelt zich soms terecht vragen waar het geld vandaan komt waar ze hun luxe goederen meebetalen , dikke wagens , dure kledij... wetende dat de meeste werkloos zijn... en dan heeft men nog het aantal gevangenen...de cijfers wisselen soms volgens de bron , maar onze cellen zitten vol door hun toevloed daar is iedere bron het overeens... dat een hoop van deze argumenten op VB lektuur lijken klopt... maar de werkelijkheid heeft ook zijn rechten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten